Blog Arhitecti de interior Afla ce servicii oferă un arhitect de interior

Afla ce servicii oferă un arhitect de interior

Serviciile oferite de un arhitect de interior sunt proiectare, arhitectură pentru spatii interioare, implementare proiect. Atunci când cumperi o casă nouă, muți biroul într-o locație nouă sau poate vrei să remodelezi casa actuală sau să reîmprospătezi interiorul unui apartament - atât schimbările mici, cât și cele mari necesită ajutorul profesional, cu o singură condiție, să găsești un arhitect de interior profesionist.

Cui nu îi place să răsfoiască revistele cu amenajări interioare într-o după-amiază de duminică, pe îndelete și să se bucure de case și apartamente frumoase, uitându-se la un anumit living, la o bucătărie fantastică sau la o canapeaua confortabilă așezată exact așa cum ai visat întotdeauna? Uneori chiar și cele mai mici obiecte decorative - vaze, perne - pot provoca o dorință imediată de a schimba ceva în interiorul casei.

Proprietarii unui apartament sau a unei case au încredere completă în proiectantul lor de design interior, care le înțelege stilul de viață și găsește cele mai bune soluții estetice și funcționale. Dacă acum un deceniu, serviciile unui arhitect de design interior era considerat risipitor și un privilegiu pentru cei bogați, astăzi tot mai mulți oameni sunt convinși de beneficiile ajutorului profesional, care economisește timpul și banii, elimină durerile de cap și greșelile pe care le-ai putea face.

Alegerea unui bun arhitect de design interior, te va salva de frustrare, de sentimentul de timp pierdut și pierderi financiare. Anii de experiență în arhitectură de design interior, îi permite unui profesionist să ofere proiecte de design interior pentru case și apartamente, incluzând proiectul 3D, care este parte integrantă a unui proiect; design interior cu mobilă la comandă etc.

Arhitect sau designer de interior?

Aceste profesii se suprapun cu designul interior și ar fi bine să faci diferența între calificările profesioniștilor pentru a găsi cea mai bună soluție pentru un anumit caz. Cu excepția momentului când vine vorba de proiectarea unei case, un arhitect poate planifica schimbări structurale în casă, atunci când îți dorești o renovare completă, schimbarea zonelor funcționale, eliminarea zidurilor și construirea altora noi. Un designer de interior care lucrează de obicei cu volume, lumină, distribuție funcțională, cel mai adesea, face aceleași sarcini ca și un arhitect, cu ajutorul unui inginer.

Când dorești doar să schimbi culoarea interiorului, stilul de mobilier, iluminatul, textilele și accesoriile, ai nevoie de un decorator de interior. Toate acestea sunt în mare parte formale, deoarece majoritatea arhitecților și designerilor de interior proiectează nu numai remodelarea, ci și detalierea, fiind angajați împreună în selecția de mobilier și iluminat, adesea chiar și de obiecte decorative și ustensile.

O firmă de arhitecți de design interior, dispune de profesioniști care lucrează în domeniul designului de interior și pot fi artiști sau chiar și meșteri. Cazurile variază, dar abordarea de a găsi designerul potrivit pentru proiectul tău arhitectural poate fi rezumată în câteva puncte. Dacă ai ales un arhitect de design interior al cărui stil îți place, se potrivește bugetului și proiectul va fi finalizat la timp, atunci cel mai important factor este buna comunicare. Arhitectul este persoana cu care vei petrece mult timp discutând diverse probleme, el învață multe despre viața de familie și obiceiurile tale, iar tu ar trebui să ai încredere în el.