Blog Design interior case Cum abordezi un concept de design interior pentru o casă?

Cum abordezi un concept de design interior pentru o casă?

O casă îți oferă posibilități infinite de design interior având în vedere spațiul generos de care dispune o astfel de locuință. Însă, cel mai greu lucru după alegerea unui design de interior pentru o casă este reprezentat de implementarea lui. În funcție de planul casei, conceptul de design interior poate fi extrem de diferit de pozele de pe internet din care te-ai inspirat. Însă, fiecare stil de design conceptualizează o serie de reguli generale ce pot fi declinate în proiecte stilate. Astfel, am întrebat câțiva specialiști în design interior și am făcut o listă cu cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când realizezi un concept de design interior modern pentru o casă.

Ce înseamnă un design de interior modern pentru case?

Chiar dacă reprezintă un trend din secolul trecut, designul de interior modern reprezintă o opțiune îndrăgită și în prezent. Astfel, stilul modern a fost îmbunătățit de-a lungul timpului, pentru a se plia pe nevoile cotidiene ale fiecărei familii. O calitate esențială a acestui design de interior este reprezentată de funcționalitate. Elementul practic este regăsit în majoritatea obiectelor de mobilier și a finisajelor. În acest mod, designul de interior modern se pretează pentru familiile sau cuplurile ce își doresc o viață practică și confortabilă. Însă, designul de interior modern nu e doar practic, ci prezintă și o mulțime de elemente ce țin de bun gust. În acest mod, vei fi sigur că proiectul de design interior modern pentru casa ta va fi un real succes.

Solutii design interior case
Portofoliu design interior case

Ce include un proiect de design interior modern?

Un concept de design interior modern realizat de profesioniști va cuprinde o schiță virtuală a casei într-un format 3d realist. Pe lângă această schiță realizată după planul casei, urmează alegerea elementelor de decor, a finisajelor și a obiectelor de mobilier. Planul final de interior va cuprinde un proiect virtual realizat la scară mică a casei tale împreună cu viitorul tău design modern. Astfel vei putea observa cum se îmbină fiecare aspect dorit de tine într-o amenajare virtuală, dar reprezentativă.

Abordări conceptuale de design interior case

Desigur că un design modern poate fi realizat ca la carte sau personalizat în funcție de preferințe. Astfel, poți prelua din acest stil doar abordările conceptuale care ți se potrivesc și să le combini într-o nouă abordare proprie și personală. Se poate întâmpla să îți dorești un mobilier care să prezinte finisaje mult mai detaliate și ample decât cele regăsite și aprobate de designul modern. Și fii sigur că ai libertatea de a face această alegere fără să te abați prea mult de la conceptul modern de design. Un profesionist va ști să îmbine cu dexteritate idei noi și ingenioase cu stiluri de design consacrate.

Avantajele unui proiect de design interior

Acest proiect de design interior este extrem de util având în vedere tipul de locuință. O casă este extrem de mare, iar alegerea finisajelor de interior și a pieselor de mobilier fără a urma un plan de interior prestabilit poate conduce la un eșec în amenajare. Astfel, prețul pentru conceptualizarea unui design de interior modern este unul mic în comparație cu avantajele pe care ți le oferă acest serviciu. În plus, urmând un anumit concept sau plan de design pentru casa ta, vei avea siguranța că realizezi achizițiile potrivite în ceea ce privește mobilierul și celelalte elemente de amenajare.

Optează pentru o firmă cu experiență care să îți prezinte mai multe abordări de design

Nu în ultimul rând, specialiștii îți recomandă să alegi o firmă cu experiență în designul modern pentru vile astfel încât să te bucuri de o execuție ireproșabilă. În plus, portofoliul unei astfel de firme poate deveni o sursă nesfârșită de inspirație pentru designul de interior al locuintei tale. Dacă îți dorești să ai de-a face doar cu profesioniști, Nobili Interior Design deține un portofoliu remarcabil de proiecte de design ce abordează o multitudine de concepte personalizate, dar și de tipuri de locuințe.

CITESTE TOT