Blog Design interior De ce sa alegi un proiect de design clasic pentru casa ta?

De ce sa alegi un proiect de design clasic pentru casa ta?

Stilul clasic de design interior confera un farmec aparte fiecarei incaperi dintr-o casa. Designerii caracterizeaza acest stil de decor ca fiind unul adaptabil, deci beneficiarul poate opta pentru stilul clasic si somptuos sau cel clasic cu influente rustice, art deco si nu numai. Desi pentru multi, stilul clasic de design interior poate parea usor rupt din vremurile de mult apuse, este un stil cu care nu vei da gres si care nu se va demoda niciodata.

 
Blog poze design interior casa stil clasic (2)
Blog poze design interior casa stil clasic (1)
Idei design interior casa stil clasic
Blog poze design interior casa stil clasic (3)
Blog poze design interior casa stil clasic (4)

Cum amenajm zona de living cu mobilier?

Daca beneficiarul este un romantic incurabil, un mobiler in stil italian este prima sugestie pentru livingul din casa sa. Acest tip de mobilier este confectionat din lemn, iar detaliile unui astfel de mobilier vor innobila intreaga incapere. O mobila in stil italian denota rafinament si frumusete de neegalat. Iar in completarea acestui stil, va trebui sa incorporati si niste corpuri de iluminat la fel de deosebite, cum ar fi candelabre extrem de elaborate ca design si lucratura. Desi preturile variaza pentru aceste accesorii, impreuna cu expertii, veti gasi o solutie convenabila atat pe plan financiar cat si pe cel estetic.

Dormitor casa stil clasic

Atunci cand doriti sa reamenajati dormitorul dintr-o casa, stilul clasic se potriveste ca o manusa, indeosebi daca aveti un spatiu amplu in aceasta incapere. Sugeram lemnul atat pentru pardoseala din dormitor cat si pentru materialul folosit la mobila. Intotdeauna un stil clasic de decor va porni de la materiale naturale. Un pat cu tablie din lemn, doua noptiere atent lucrate si o comoda luxoasa din lemn masiv, sunt doar cateva sugestii care vor ingloba elemente cheie din caracteristicile stilului clasic.

Finisaje interioare de lux

Insa daca doresti sa adaugi cateva elemente care sunt in voga, poti alege forme usor opulente cu un iz extravagant pentru mobilier ( manere trendy, oglinzi interesante, ornamente sculptate etc) sau chiar un finisaj spectaculos. Covorul, draperiile, perdelele si alte mici obiecte de decor vor contribui cu succes la crearea unui stil clasic pentru dormitorul matrimonial. Atunci cand o casa este amenajata in stil clasic, bibelourile si alte astfel de obiecte din ceramica sunt la mare cautare si nu trebuie sa lipseasca din living, dormitor si alte incaperi din casa.

Sfaturi designer de interior

Pentru o bucatarie amenajata in stil clasic, materialul folosit trebuie sa fie tot lemnul, atat pentru pardoseala cat si pentru mobila. In mod evident, alegerea nuantei ramane la latitudinea clientului. Puteti imbina culori mai sobre( maro, bordo) daca sunteti o fire mai independenta sau culori calde daca sunteti un visator si un romantic. Forma mesei din zona de dining, de pilda este de preferabil sa fie una rotunda, iar pentru restul corpurilor de mobilier din bucatarie, designerii sugereaza dulapioare cu insertii de sticla. Aici din nou, va puteti afisa vesela fina si alte tipuri de ustensile din bucatarie. O plafoniera sau chiar o lustra cu un design unic sunt doar cateva optiuni in cea ce priveste corpurile de iluminat pentru bucatarie.

Solutii amenajari interioare case clasice

Indiferent de culorile sau stilul de mobila ales, un lucru este cert: stilul clasic de amenajare interioara trebuie sa valorifice fiecare incapere. Si aici nu vorbim neaparat de valoarea financiara a obiectelor alese, ci de pretiozitatea si de farmecul fiecarei piese de decor, material, ornament etc.

Cat costa proiectul de design interior case?

Pretul corect pentru un proiect de design interior casa stil clasic se stabileste in functie de suprafata construita dar si de numarul incaperilor. O estimare pentru o casa de 250 mp cu etaj si 5 camere variaza intre 20 si 25 euro /mp.