Blog Design interior Stilul clasic în designul interior

Stilul clasic în designul interior

Pentru un design interior de efect, care să îți asigure un confort demn de acasă, adoptarea unui stil clasic de amenajare, va fi o soluție de durată și extrem de rafinată. Designul interior este structurat și echilibrat, bogat în accesorii decorative, cu texturi și finisaje inedite. Designerii de interior cu experiență au creat o listă cu cele mai importante aspecte ale designului clasic, care te vor face să te îndrăgostești de acest stil de amenajare.

Stilul clasic de design interior creează simetrie

Echilibrul și eleganța armonioasă ale acestui stil sunt evidente în fiecare element de design, conferind spațiului un sentiment nobil, cald și generos: absolut totul este organizat cu gust, echilibrat și atenția acordată detaliilor este una debordantă. Elementele de design utilizate în stilul clasic sunt dispuse într-o manieră simetrică și armonioasă, înglobând astfel două elemente centrale ce conduc către crearea unui spațiu echilibrat și primitor, în concordanță cu principiile clasice.

Designul clasic înseamnă calitate

Utilizarea de materiale nobile și de calitate, precum mobilier clasic din lemn de mahon, cireș, nuc sau trandafir, ceramica, elementele din bronz și marmură, precum și perdelele și covorașele din materiale rafinate, sunt principalele elemente de design definitorii pentru o amenajare clasică, de efect. Plăcerea și emoția oferită de marmura nobilă, nuanța caldă a lemnului de nuc și eleganța finisajelor aurii sau argintii sunt asigurate.

Solutii amenajari interioare clasice

Pe lângă mobilierul în acest stil, în casele amenajate în stil clasic putem regăsi frize, cornișe, și chiar statui, toate prezentând caracteristici rafinate și elegante, ce amintesc nostalgic de antichitate. Draperiile și perdelele sunt clasice, de obicei din materiale textile nobile și grele. Tapițeria, fie pentru cea perne sau pentru mobilier, care este mereu realizată din țesături de lux, precum mătase, catifea și piele, iar modelul decorativ se întâlnește de obicei sub formă de damasc, carouri sau paisley. Asemenea ornamente sunt regăsite deseori pe draperii, perne sau articole tapițate, dezvăluind încă o dată atenția stilului clasic pentru detalii.

Designul clasic este echilibrat și rafinat

O abordare bogată, dar întotdeauna echilibrată, este redată de designul mobilierului, textura pereților, și finisaje. Deoarece ordinea și consistența sunt esențiale, caracterul clasic se remarcă în principal prin atenția deosebită la detalii. În ceea ce privește accesoriile decorative, acestea sunt delicate și rafinate, discrete și plăcute privirii ce se contopesc subtil în decorul de interior, într-o armonie deplină. Accesorii grandioase, precum, vaze candelabre și tablouri sunt adesea întâlnite în designul clasic de interior. Camerele sunt adesea centrate în jurul unui punct focal, cum ar fi un șemineu sau o pictură imensă în ulei.

O locuința clasică abundă în elemente decorative și detalii atent realizate

Designul clasic îți oferă o paletă cromatică nobilă

Culorile de bază sunt centrate pe tonuri deschise și neutre, care vizează evidențierea materialelor „nobile” precum marmura sau lemnul de trandafir. Nuanțele predominante sunt cele de crem și bej ce contrastează subtil cu finisaje în tonuri închise de albastru, negru sau roșu. Pentru a obține un aspect cât mai natural și primitor, sunt de preferat paletele cromatice inspirate din natură. Sunt preferat și nuanțele de galben, albastru, verde și maro, dar în tonuri blânde, în detrimentul celor îndrăznețe. O culoare ce va fi mereu în trendurile de design clasic este reprezentat de alb. Utilizarea albului clar pentru finisaje și detalii poate oferi o abordare proaspătă și actualizată a stilului clasic.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele principale abordate și descrise de specialiștii noștri în design interior case. Dacă îți dorești și tu o asemenea locuință amenajată într-un stil clasic și boem care să însuflețească și binedispune întregul spațiu printr-o amenajare de efect, poți completa formularul de contact, iar specialiștii Nobili Interior Design te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți pune la dispoziție toate informațiile necesare.