Blog Mobila Cum amenajam un living clasic cu mobila italiana

Cum amenajam un living clasic cu mobila italiana

Cu toții ne dorim o casă mare și încăpătoare, pe care s-o amenajăm după bunul plac. Cu toate acestea, realitatea vine să ne contrazică de prea multe ori, așa că ajungem să ne mulțumim cu o locuință care nu stă prea bine la capitolul spațiu. Nu-ți face griji, știm exact ce simți, așa că am pregătit pentru tine câteva recomandări care să te ajute să o amenajezi cu mult bun gust, fără a da măcar un pic impresia că spațiul este unul insuficient. Pentru început, hai să vedem cum poți amenaja un living clasic.

 

Un spațiu plin de stil și eleganță

Chiar dacă ai la dispoziție un living mic, asta nu înseamnă că totul s-a sfârșit, și trebuie să te resemnezi. Din contră, cu doar puțin ajutor din partea noastră, și multă imaginație din partea ta, un living banal se poate transforma într-unul plin de stil și eleganță.

 

Alege mobilier italian

Cu toții adorăm accesoriile decorative, pentru că sunt felul nostru de a ne manifesta personalitatea în materie de decorațiuni interioare. Dacă însă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este chiar atât de amplu, mai bine uită de ele. De fapt, nu renunța de tot, dar alege-le pe cele care se echilibrează corect cu piesele de mobilier pe care le-ai ales în living.

Mobilierul potrivit face diferența

Dacă ai un living mic, atunci alegerea mobilierului poate fi ceva mai dificilă. Caută acele piese de mobilier care pot fi extinse, dulapuri care pot fi în același timp și o comodă pentru televizor sau aparatele electrocasnice, iar canapeaua poate acea mascate niște suporturi de lemn care pot deveni o măsuță pentru cafea atunci când ai oaspeți.

Găsești tot ce îți dorești în materie de mobilier living clasic la Nobili Interior Design, unde în plus vei avea parte de o calitate a produselor la superlativ, iar partea estetică este pur și simplu… perfectă.

Nu aglomera inutil spațiul

Dacă nu ai neapărată nevoie de măsuța de cafea din mijlocul camerei, atunci renunță la ea, pentru că îți răpește din spațiu. Dar, în cazul în care este un ”must” pentru livingul tău, atunci alege una sub care poți depozita acei tabureți pe care îi folosești atunci când ai oaspeți. Un truc simplu, dar eficient!

Canapele și fotolii fără picioare

Canapelele și fotoliile folosite atunci când spațiul unui living nu este prea ofertant au și ele caracteristicile lor. Astfel, îndreaptă-ți atenția către cele fără picioare, nu prea înalte, și obligatoriu prevăzute cu spații de depozitare sau perne. Nu este nevoie să mai detaliem motivele, nu-i așa?

Etajerele te scapă de multe probleme

Etajerele sau polițele nu trebuie să lipsească dintr-un living mic, deoarece economisesc mult spațiu. În plus, și efectul vizual al acestora este unul perfect, și toți te vor admira pentru bunul tău gust și felul cum ai reușit să te descurci cu amenajarea unui living mic.

Joacă-te cu luminile

Știi și tu că iluminatul are o mare importanță în orice încăpere, pentru că îi poți oferi acea impresie de spațialitate, atunci când știi cum să te joci cu luminile. În acest caz, folosește multe corpuri de iluminat, bine alese. De preferat sunt cele care pot fi instalate pe perete, dar și o lustră modernă este o alegere la fel de bună. Din fericire, oferta magazinelor de profil este una mai mult decât generoasă la acest capitol, așa că nu ne facem griji că nu vei găsi ceva pe placul tău.

Plante suspendate

Dacă ești genul care iubește plantele, atunci nu trebuie să renunți la pasiunea ta. Doar ai grijă să folosești suporturi de ghivece verticale, sau chiar și cele suspendate.

După cum vezi, nu este deloc greu să amenajezi un living mic. Trebuie doar ceva mai multă atenție, dar rezultatul final va fi perfect!

Recomandari mobila living Italia

 

Descopera idei de amenajari pe Mobila Italia Nobili Design