Casa Amenajata in stil Mediteranean

Descopera proiect realizat pentru o casa in stil mediteranean de echipa Nobili Interior Design. Alege solutii amenajari la cheie cu materiale premium.

Stilul mediteranean în designul interior este inspirat de zonele de coastă din sudul Europei, cum ar fi cele din Grecia, Italia, Spania și Franța. Acest stil se caracterizează prin simplitate, confort și influențe ale mediului înconjurător, cu accent pe lumina naturală și culorile calde. Iată câteva elemente cheie pentru amenajarea unei case în stil mediteranean:

Mobilier și Accesorii: Mobilierul ar trebui să fie simplu, confortabil și funcțional. Utilizează mobilier din lemn masiv sau rattan pentru a adăuga un aspect natural. Pătrate, mese rotunde și bănci pot fi adăugate pentru a crea un spațiu de socializare. Accesorii precum perne decorative cu motive geometrice sau florale, cuști de paie și decorațiuni cu influențe maritime pot completa aspectul.

Materiale pentru Pardoseala: Podelele pot fi realizate din piatră naturală, gresie sau ciment decorat. Podelele din lemn pot fi, de asemenea, potrivite pentru a crea un aspect mai rustic. Plăcile cu modele geometrice sau tradiționale pot fi folosite pentru a adăuga caracter și personalitate podelelor sau suprafețelor.

Solutii de Iluminat: Iluminatul ar trebui să fie cald și plăcut. Lămpile de pardoseală și candelabrele cu abajururi din țesături naturale sunt potrivite. Ferestrele ar trebui să fie mari pentru a permite luminii naturale să intre în casă. Puteți utiliza și draperii din materiale ușoare pentru a filtra lumina.

Elemente Naturale: Folosește elemente naturale precum lemnul, piatra și fibrele naturale pentru a crea un spațiu autentic. Adaugă plante de interior și flori proaspete pentru a aduce natura în casă.

Culori și Pictură: Culorile predominante includ nuanțe de albastru, alb, crem, galben-soare, teracotă și verde-oliv. Aceste culori evocă atmosfera plajelor și a mării mediteraneene. Pereții pot fi vopsiți în nuanțe pastelate sau pământii pentru a crea o atmosferă relaxantă. Utilizează tencuieli rustice și texturi pentru a adăuga profunzime și caracter pereților.

Terase și Grădină: Dacă aveți o terasă sau o grădină, amenajați-o cu mobilier de exterior confortabil și accesorii pentru a crea un loc perfect pentru relaxare și socializare.

Bucătăria și Baia: În bucătărie, utilizați blaturi din marmură sau piatră naturală și plită cu plăci ceramice. În baie, gresia și faianța pot avea modele și culori inspirate de stilul mediteranean.

Stilul mediteranean în designul interior este unul care pune accent pe confort și tradiție. El poate aduce o atmosferă caldă și prietenoasă în locuința dumneavoastră, evocând frumusețea și liniștea zonelor de coastă ale Mediteranei.

.