Blog Amenajare baie Cum amenajezi o baie în stil modern pentru casa ta?

Cum amenajezi o baie în stil modern pentru casa ta?

Multă lume preferă stilul modern atunci când vine vorba amenajarea locuinței in stilul modern. Este și normal, dacă te gândești la caracteristicile acestuia: linii drepte, forme clare, multe spații aerisite. Dar, faci față acestor provocări, în special atunci când vine vorba despre spații aerisite, în camera de baie, unde de regulă ”nu ai loc ca să arunci un ac”?

 

Portofoliu amenajare baie moderna
Solutii amenajari interioare bai moderne

Simplitate și lumină

Înainte de a vorbi despre cum poți să amenajezi o baie în stil modern în propria locuință, trebuie să lămurim un aspect: nu trebuie confundați termenii, nu este același lucru cu o baie modernizată. Asta nu înseamnă că vei avea o cameră de baie lipsită de mobilier și utilități de ultimă generație. Încă puțină răbdare și te vei lămuri. O baie în stil modern înseamnă una caracterizată de simplitate, lumină, linii clare, forme și modele geometrice, nuanțe blânde și neutre și nu în ultimul rând, piese mobilier în același ton.

 

Gresia și faianța în culori neutre

Gresia și faianța portelanata sunt un ”must have” în ceea ce privește amenajarea unei băi în stil modern. Alegerea ta ar trebui să se îndrepte către obținerea unui aspect lucios, cu un model uniform, sau poți alege acele plăci în culori neutre. De asemenea, dacă vrei ceva îndrăzneț, poți apela la plăcile de gresie sau de faianță care imită lemnul. Contrastele puternice nu se potrivesc deloc într-o baie în stil modern, sau acele intercalări cu plăci din alte seturi.

 

Bateriile de baie

Atunci când intenționezi să te bucuri de o baie în stil modern chiar la tine acasă, alegerea bateriilor nu se face numai în funcție de preț, material și mod de montaj. Bateriile trebuie să se îmbine armonios și cu mobilierul de baie, așa că și aici trebuie să respecți același principiu: linii clare, minimalism și, evident, funcționare ireproșabilă. În plus, poți oferi băii tale un plus de confort, îmbinând tehnologii de ultimă oră cu designul modern al camerei.

 

Obiectele sanitare

Stilul modern în amenajarea camerei de baie nu trebuie uitat nici atunci când vine vorba despre obiectele sanitare. În plus, de cele mai multe ori, acestea sunt și mai practice. Este mult mai ușor de curățat o chiuvetă mică, dreptunghiulară, decât una montată pe un picior. De asemenea, curățenia se face mult sau simplu, iar stilul modern nu are deloc de suferit, dacă alegi un vas de toaletă suspendat. Cada trebuie să se conformeze și ea aceluiași stil simplu.

Mobilierul nu trebuie ales la întâmplare

Dacă până acum lucrurile au fost oarecum simple, nici în ceea ce privește mobilierul nu ar trebui să fie mai complicate. Și nici nu este nevoie să fie așa, dacă alegi mobilier de baie de la Nobili Interior Design, creat astfel pentru a obține un aspect modern al acestei camere. Poți alege un dulap turn sau suspendat drept spațiu de depozitare, sau din nou un corp care să mascheze frumos țevile lavoarului. Imaginea de ansamblu se completează frumos cu un mic artificiu de design, cum ar fi un vas de ceramică special sau o vază deosebită.

Iluminatul și oglinzile pentru baie

Pentru că vorbim de o cameră de baie, atunci aici iluminatul și oglinzile trebuie să colaboreze și să creeze un tot perfect. Astfel, corpurile de iluminat trebuie să fie în număr suficient, dar și amplasate în funcție de mobilier, dar și fereastră – în cazul în care există.

Alege lustre moderne italiene

La rândul ei, oglinda trebuie astfel aleasă atât din punct de vedere estetic, cât și din cel al suprafeței. Nu-ți face griji, nu este deloc complicat, dar dacă simți că ai nevoie de ceva indicații, poți apela la specialiști sau poți studia multe modele pe Internet. Cu siguranță, vei reuși și tu în ceea ce ți-ai propus: o baie în stil modern chiar la tine acasă!

 

Următoarele articole și idei cu amenajarea băii sunt concepute pentru a va ajuta în această problemă dificilă. Abordați procesul de amenajare a unei băi cu imaginație și răbdare, iar apoi munca depusă va fi recompensată cu un rezultat interesant și elegant.