Blog Amenajari Interioare Afla cum să îți amenajezi locuința într-un stil modern

Afla cum să îți amenajezi locuința într-un stil modern

Stilul modern de amenajare este unul foarte îndrăgit, atât de designerii de interior profesioniști, cât și de persoane din întreaga lume. Acest design îți oferă o posibilitate infinită de redecorare, păstrând însă cele 2 elemente fundamentale ale stilului: eleganța și funcționalitatea. Dacă vrei să afli care sunt principalele caracteristici distincte ale designului modern și dacă acesta reprezintă o opțiune viabilă pentru amenajarea casei tale, poți citi articolul următor:

Designul modern schimbă atmosfera întregii case

Interioarele proiectate în stil modern își concentrează atenția asupra realizării unei compoziții orizontale de efect, cu spații deschise și luminoase datorate amenajării asimetrice intenționate și ferestre mari sau pereți de sticlă. Accentul este pus pe simplitate și funcționalitate fiind eliminate detaliile și decorațiunile inutile. Majoritatea caselor moderne sunt foarte calde și primitoare, dar cu o atmosferă distinctă de rafinament și bun gust. Acest lucru poate fi atribuit în mare măsură materialelor utilizate în amenajare, precum și designului interior al casei - mulți designeri de interior utilizează materiale de calitate și exclusiviste precum lemnul de nuc, pielea naturală sau marmura cu accente calde de culoare.

Cum amenajezi un dormitor modern

Un dormitor modern devine mai mult decât un loc elegant și eclectic. Designul este unul simplu, practic, însă își păstrează acea notă de rafinament atemporală. Pentru un dormitor cu un astfel de efect, un pat, doua noptiere, un dulap, și o iluminare eficientă sunt tot ce ai nevoie. Iluminarea influențează fiecare aspect al designului modern al apartamentelor, de la culoarea pereților la decor. Aceeași nuanța aleasă pentru decorarea pereților, de exemplu, va fi diferită într-o casă cu lumină mai caldă vs. una cu lumină artificială mai rece. Decorul, precum și elementele subtile de contrast cromatic, nu numai că îmbunătățesc aspectul unei camere, dar dublează și lumina, oferind o notă de căldură aparte întregii locuințe.

Livingul cu design modern - ce trebuie să ai în vedere pentru rezultate wow

Oferă-i sufrageriei tale o atmosferă distinctă, modernă, cu un mobilier elegant. Materialele contează și de această dată - optează pentru piele, marmură, inserții metalice și alte materiale excentrice pentru a îmbina estetica modernă cu minimalismul.

Elementele indispensabile ale unui living modern includ elementele de mobilier precum canapeaua, măsuța de cafea, fotolii și comoda TV, accesoriile decorative și practice precum tablouri, veioze sau covoare și elemente de design ce au în vedere finisajele, cromatica, iluminarea și amenajarea. Toate acestea trebuie să urmeze designul modern, pentru a crea atmosfera dorită de tine.

Amenajarea modernă - elementele de ansamblu care fac diferența

Dacă ai un spațiu mai mic căruia dorești să îi oferi o notă modernă de design, poți opta pentru o compartimentare. Aceasta presupune crearea de zone separate într-o cameră multifuncțională, prin combinații de culori și elemente de decor, precum amplasarea unui covor sau a unei piese de mobilier astfel încât să delimitezi un spațiu.

De exemplu, într-un living open space cu bucătăria, poți crea o zonă separată pentru un dining room elegant, printr-o amplasare strategică a pieselor de mobilier. Totodată, o amenajare modernă poate face un interior să pară mai mare prin anumite iluzii vizuale. De exemplu, o oglindă poate dubla lumina unui interior oferind astfel ideea de deschidere și spațiu generos. Totodată, mobilierul modern și decorul vertical, cum ar fi perdelele sau rafturile, pot face o cameră să pară mai înaltă. Draperiile lungi pot adăuga, de asemenea, un lux somptuos oricărui interior modern.

Dacă ai multe idei moderne de amenajare, dar crezi că sprijinul unor experți poate amplifica rezultatele, echipa Nobili Interior Design îți pune la dispoziție toată experiența în design interior și amenajare pentru a te ajuta să te bucuri o casă modernă așa cum ți-ai dorit.