Blog Amenajari Interioare Cum să transformi o locuință obișnuită într-un spațiu de lux

Cum să transformi o locuință obișnuită într-un spațiu de lux

O locuință care să fie considerată cu adevărat de lux, nu conține doar elemente de mobilier sau decorațiuni high-end ci se pretează unui ansamblu complex de elemente, texturi și forme, ce se combină uniform într-un aspect vizual excentric și luxuriant. Pentru un astfel de rezultat e nevoie de un design de interior realizat de profesioniști, cu materiale nobile și o perspectivă clară asupra termenului de lux în materie de design interior.

O casă de lux este spațioasă

Spațiul joacă un rol important în definirea unei locuințe de lux. Senzația de profunzime, generozitate și amploare, aduc un aport semnificativ în crearea unui spațiu luxury. O astfel de senzație poate fi oferită și de utilizarea atentă a nuanțelor de culoare. Tonurile deschise și nobile precum cele de fildeș pot crea impresia unui spațiu mai vast, oferind totodată deschidere și familiaritate. Dacă spațiul este unul extrem de generos, posibilitățile cromatice sunt infinite, în măsura în care respectă criteriile de juxtapunere sau complementaritate.

Materialele pentru mobilier, finisaje și decor conferă nota supremă de lux

Așa cum am menționat, luxul reprezintă un ansamblu de elemente rafinate, care odată implementate, îți vor transforma casa în întregime. Astfel, trebuie să acorzi o atenție deosebită materialelor pentru amenajare, având ca și criteriu de selecție un singur aspect: calitatea. Aceasta se regăsește din plin în materiale nobile precum marmura, lemnul de nuc, catifeaua, mătasea, pielea sau chiar cristarul. Având în vedere aceste caracteristici, rezultatul va fi cu siguranță unul de lux. În plus, o astfel de abordare în amenajare, îți oferă garanția calității. Toate materialele alese sunt extrem de durabile și practice, asigurându-te astfel că ai realizat o investiție profitabilă, pentru o durată de timp extrem de lungă.

Accesoriile transformă un design obișnuit într-unul de lux

Pe lângă toate elementele enumerate anterior, accesoriile decorative și materialele componente joacă un rol extrem de important în crearea unui design interior case de lux. Optează pentru accesorii unicat sau piese de mobilier personalizabile care să adauge o notă de unicitate și extravaganță. În plus, astfel de obiecte conferă spațiului și un aspect extrem de opulent, dar în același timp familiar, în cazul în care optezi pentru nuanțe deschise în întreaga amenajare.

Alege cu grijă elementele de decor

Interioarele fastuoase inspirate din arhitecturi internaționale, monumente celebre și stiluri de decor în tendințe transformă orice locuință într-o casă de lux distinctă. Tablourile de artă, sculpturile voluptoase, accesoriile aurite amplasate în locurile potrivite pot oferi casei tale o nouă notă de lux. Însă trebuie să ai în vedere și materiale utilizate în realizarea acelor elemente de decor. O amenajare de lux se poate transform extrem de ușor într-o rezultat kitsch, ce este exact opusul a ceea ce ți-ai dorit.

Amenajarea strategică, practică dar rafinată și de efect

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare este legat de amenajare. E nevoie de experiență și talent pentru a putea transform o casă cu produse de mobilier calitative, într-o locuință amenajată în stil luxury. Pentru o amenajare care să valorifice pe deplin potențialul fiecărui element de mobilier clasic sau decorativ din casa ta, astfel încât rezultatul să fie unul de lux, e nevoie de o echipă de design interior, care să îți ofere o planificare clară a modului în care va fi amenajată locuința.

În acest sens, specialiștii în design interior Nobili Interior Design, îți pun la dispoziție o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, astfel încât tu să te bucuri de o amenajare peste așteptări. În plus, pe lângă proiectul de design interior de lux, poți opta și pentru articolele de lux integrate și amenajarea propriu-zisă, astfel încât întregul proces, de la design la amenajare, să fie realizat de o singură echipă de profesioniști.

Inspiratie design interior Bucuresti