Blog Amenajari Interioare Puțin Feng Shui în dormitor nu strică niciodată

Puțin Feng Shui în dormitor nu strică niciodată

Atunci când vine vorba despre amenajarea dormitorului, fiecare face după cum îi place și după cum îi permite bugetul. Cu toate acestea, există și alte criterii după care îți poți crea dormitorul de vis. Și, pentru că tot am vorbit despre ele, ce părere ai despre puțin Feng Shui, atunci când îți aranjezi acest spațiu?

 

Culorile dau tonul

Potrivit principiilor Feng Shui, alegerea cromaticii pentru dormitor nu este o treabă chiar atât de lipsită de importanță. Nu este vorba numai ”să dea bine”, ci trebuie să ții cont că fiecare culoare, nuanță, are propria sa vibrație și emană o energie unică. De aceea, culorile îți influențează starea de spirit și dispoziția. Prin urmare, alegerea culorilor in procesul de amenajari interioare dormitoare trebuie să se realizeze cu mult simț de răspundere. Nu-ți face griji, îți vom oferi noi câteva informații, ca să îți fie mai ușor.

 

Portocaliu

Este una dintre cele mai vesele culori, iar dacă o alegi pentru a predomina în dormitorul tău, acesta va fi un loc unde sunt încurajate interacțiunile și socializarea. De asemenea, se spune că este o culoare care atrage prosperitatea, de aceea cei care respectă principiile Feng Shui în amenajări interioare o folosesc mai degrabă pentru bucătărie sau living. Dacă totuși insiști să o folosești în dormitor, atunci alege o nuanță ușor mai pământie.

Albastru

Ei bine, aici avem de a face cu o variantă câștigătoare. Este o culoare care inspiră la calm și la relaxare, iar în Feng Shui albastrul este simbolul pentru apă, inspirație, siguranță. Dacă dormitorul este totodată și spațiul unde ți-ai amenajat mediul de lucru, atunci chiar ai fost inspirat atunci când ai ales această culoare.

Verde

Deși este o culoare care nu se numără printre preferințele celor mai mulți, specialiștii în Feng Shui ne dau asigurări că este printre cele mai bune, pentru a fi folosite în dormitorul familiei.

Verdele ne oferă acea stare de calm, echilibru și relaxare, pentru că este asociat cu natura, viața. După o noapte petrecută într-un dormitor în care predomină această culoare, te vei trezi mult mai odihnit și relaxat, gata de a face față cu succes provocărilor zilei. Sună perfect, nu-i așa?

Gri

În Feng Shui, gri reprezintă metalul. Poate părea o culoare odihnitoare, pentru că este una neutră, și care se asortează cu multe dintre ideile noastre de design, dar se pare că este una care te face să te simți complet lipsit de energie. Mai bine nu, sau dacă tot vrei neapărat, folosește-o doar pentru a sublinia anumite accente stilistice.

Maro

Această culoare ne oferă o stare de calmitate, protecție și confort. Este și normal, dacă stai și analizezi principiile Feng Shui, care asociază maroul cu ideea de pământ și de lemn. Poți profita din plin de maro, pentru că există o mulțime de piese de mobilier din această culoare. Dar dacă vrei și ceva de calitate, atunci poți alege piesele de mobilier, special pentru dormitor, de la Nobili Interior Design. Dormitorul tău va fi unul cu adevărat special, pentru că vei avea parte de piese realizate manual, din lemn de cea mai bună calitate.

Violet

De regulă, această culoare este asociată cu partea spirituală. Atunci când vrei să o folosești pentru dormitor, recomandările celor care se pricep la Feng Shui sunt să alegi nuanțele mai deschise, cum sunt cele lila sau lavandă. Vei crea un spațiu plăcut, plin de romantism.

Alb

După cum deja ai intuit, albul reprezintă puritatea, inocența, curățenia și speranța. Alături de albastru, este o culoare perfectă pentru dormitor: vei avea parte de acea senzația de confort, de cămin, pe care ți-o dorești. De asemenea, se recomandă să fie folosită în camerele mici, deoarece va oferi iluzia că spațiul pe care îl ai la dispoziție este mult mai mare.

Roșu și galben

De regulă aceste două culori sunt de evitat în amenajrea dormitorului, deoarece au un efect stimulant. Dacă totuși insiști să le folosești, atunci alege nuanțe mai închise, care vor oferi spațiului ideea de intimitate.