Blog Design interior case 3 sfaturi de design pentru amenajarea unei case moderne

3 sfaturi de design pentru amenajarea unei case moderne

O locuință cu un ambient modern trebuie să înglobeze personalitatea membrilor familiei, dar și să transforme spațiul de locuit într-unul funcțional și confortabil. Din acest motiv, ți-am pregătit 3 trucuri care te vor ajuta să transformi orice amenajare a unui spațiu într-una modernă, practică și caldă.

Cum amenajezi modern o casă mică?

Spațiile mici sunt o adevărată provocare atunci când vine vorba de crearea unui design interior case plăcut și aerisit. Însă, orice provocare aduce cu sine soluții ingenioase și pline de creativitate care se vor îmbina armonios într-un design interior simplu, funcțional și modern. Pentru aceasta ai nevoie să pui în aplicare câteva trucuri ale designerilor profesioniști. În primul rând, încearcă să optezi pentru piese verticale de mobilier care să confere un ambient modern ce amplifică spectrul vizual. Totodată, pentru un aspect modern, încearcă să cumperi doar piesele de mobilier de care ai nevoie. Supra-aglomerarea spațiului nu reprezintă o soluție atunci când ai de amenajat o casă mică. Și în plus, minimalismul în amenajare este mai mult decât binevenit într-o astfel de situație. În ceea ce privește casele mari, te poți juca cu texturile și culorile astfel încât să creezi un spațiu creativ și unic, care să îți reflecte personalitatea.

Delimitează spațiul cu un design ingenios

Dacă ai un spațiu mai mare, care ți se pare greu de amenajat, încearcă să stabilești puncte de focus pentru fiecare zonă a acelei încăperi. De obicei, pentru un living mare poți fi tentat să așezi o canapea voluminoasă în centru, iar restul pieselor de mobilier vor fi așezate astfel încât să acopere pereții. Dar ce ai spune dacă ai pune un covor în centru pe care să așezi o măsuță de cafea și două fotolii, iar canapeaua să o așezi mult mai în spate, într-o zonă laterală și în fața acesteia să amplasezi o comoda TV? Ai creat două zone delimitate, dar și un spațiu aerisit. La fel de bine, poți înlocui măsuța de cafea cu una mai mare și adăuga scaune în locul fotoliilor, pentru a crea o zonă de luat masa. Pentru a crea un astfel de efect, va trebui să amenajezi întregul spațiu pe secțiuni, astfel încât, la final să te poți bucura de zone delimitate pentru diverse activități, dar care formează un ambient unitar și modern.

Nu exagera cu piesele de mobilier sau decorațiunile

Designul modern este simplu și funcțional. Atât. Știm că atunci când ajungi într-un magazin de mobilă, e destul de greu să te hotărăști la un anumit corp de iluminat de exemplu. Și cel mai sigur vei sfârși prin a-l alege pe cel care îți place cel mai mult din toate disponibile. Dar cât de probabil e ca acea lustră sau plafonieră de tavan să fie exact cea de carea avea nevoie locuința ta pentru a dobândi un aspect modern?

După cum poți observa din acest exemplu, amenajarea interioară nu este un lucru atât de simplu. Nici în cazul designului modern, nici în cazul celui clasic sau minimalist, de exemplu. Așa că e nevoie să fii foarte atent în ceea ce privește mobila și decorațiunile. Acestea trebuie să îndeplinească nevoi funcționale, estetice și să creeze un ambient unitar. Ce poți face în această situație este să studiezi foarte bine caracteristicele stilului modern.

Formele și texturile predominante, paleta cromatică, tipurile de țesături și materiale dominante, dar și modul în care toate acestea pot fi combinate. După ce ai făcut asta, îți va fi foarte ușor să alegi un mobilier modern pentru living de exemplu, vei ști cu ce tipuri de accesorii poți decora pereții și care este lustra potrivită unui astfel de design.

Desigur, există mult mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când realizezi o amenajare modernă, dar acestea țin foarte mult de caracteristicile spațiului pe care îți dorești să îl amenajezi. Dacă vrei să fii sigur că greșelile nu se strecoară în planul tău de design interior, poți angaja o echipă care să se ocupe cu amenajarea casei tale. Și îți recomandăm să îi alegi pe cei cu experiență, ei au avut destul timp să afle ce lustră se potrivește unui spațiu modern.

Deși aici vorbim în principal despre design interior, să nu uităm ca o locuință frumoasă este formată dintr-un ansamblu de elemente, designul interior fiind doar unul dintre ele. De aceea merită menționat că este esențial să nu neglijăm importanța elementelor exterioare ale casei, precum acoperișurile din tablă.

Un acoperiș din tablă de calitate nu doar că protejează locuința împotriva intemperiilor și asigură o izolare termică eficientă, dar și adaugă o notă estetică modernă și elegantă casei. Prin urmare, alegerea unui acoperiș din tablă potrivit, care se îmbină armonios cu designul interior, va contribui la crearea unei atmosfere contemporane și la îmbunătățirea aspectului general al casei.

Nu in ultimul rand te poti inspira din proiectele prezentate pe site-urile de profil sau poti face cumparaturi pe dormisete.ro de articole textile pentru casa.

CITESTE TOT