Portofoliu Design Interior Case Stil Clasic Tipuri de materiale folosite in interioare stil clasice de tip rezidential

Tipuri de materiale folosite in interioare stil clasice de tip rezidential

Stilul clasic rezidențial se caracterizează prin utilizarea de materiale de înaltă calitate și finisaje rafinate care adaugă eleganță și durabilitate spațiului. Iată câteva tipuri de materiale frecvent folosite în designul clasic de tip rezidențial:

Mobilier din Lemn masiv

Lemnul masiv este un material des întâlnit în designul clasic, folosit pentru mobilier, lambriuri, blaturi de masă, pardoseli și elemente de arhitectură precum coloanele sau balustradele.

Gresie Marmură

Marmura este utilizată în principal pentru blaturile de masă, podele, trepte, pardoseli și pardoseli de baie. Este apreciată pentru aspectul său nobil și durabilitate. Pietre naturale: Alte pietre naturale precum granitul și travertinul pot fi utilizate pentru a crea detalii decorative, blaturi de masă și pardoseli.

Catifea: Catifeaua este o alegere populară pentru tapițerie în designul clasic, fiind folosită pe canapele, scaune și paturi. Adaugă o notă de lux și textură.

Brocart: Brocartul este un material textil cu motive decorative bogate, adesea folosit pentru perdele, draperii, cuverturi și perne.

Molduri decorative: Moldurile din gips sau lemn sunt utilizate pentru a crea ornamente pe pereți, tavanuri și ferestre, adăugând detalii elegante.

Stuc: Stucul este un material de construcție folosit pentru a crea reliefuri și detalii sculpturale pe pereți și tavane.

Piele: Pielea de calitate superioară este folosită pentru tapițerie, în special pe scaune și canapele.

Fier forjat: Fierul forjat poate fi folosit pentru balustrade, balcoane, uși, lustre și alte elemente decorative.

Cristal: Lustrele și lămpile de masă din cristal adaugă strălucire și eleganță în designul clasic.

Sticlă colorată: Sticla colorată sau vitraliile pot fi folosite pentru ferestre, uși sau panouri decorative, adăugând un element de culoare și iluminat difuz.

Tapet: Tapetul cu modele clasice, cum ar fi dungi, flori sau motive geometrice, poate adăuga un strat suplimentar de rafinament în spațiul clasic.

Piele pentru mobilier: Pielea naturală de calitate superioară este folosită pentru tapițerie pe mobilierul clasic, oferind un aspect luxos și o senzație plăcută la atingere.

Placări de aur sau argint: Elemente decorative placate cu aur sau argint pot adăuga strălucire și opulență în spațiul clasic. Proiecte de interiore realizate de Nobili Interior Design pentru spatii care ofera servicii de cazare.

Lacul și vopseaua de calitate: Finisajele de calitate, precum lacul sau vopseaua de înaltă calitate, sunt esențiale pentru obținerea unui aspect impecabil în designul clasic.

Aceste materiale și finisaje sunt utilizate cu atenție și bun gust pentru a crea o atmosferă de eleganță și confort în spațiile rezidențiale clasice. Combinația lor în designul interior clasic poate varia în funcție de preferințele personale și de specificul proiectului.

CITESTE TOT
.