Portofoliu Design Interior Case Stil Modern Tipuri de materiale folosite in interioare stil contemoran de tip rezidential

Tipuri de materiale folosite in interioare stil contemoran de tip rezidential

Interioarele moderne de tip rezidențial se bazează pe materiale și finisaje care subliniază simplitatea, funcționalitatea și estetica modernă. Iată câteva tipuri de materiale frecvent folosite în astfel de interioare:

Intrati in sectiunea CONTACT.

Beton aparent: Betonul aparent este adesea utilizat pentru pereți, tavane și podele în interioarele moderne, oferind un aspect industrial și contemporan. Poate fi lăsat în starea sa naturală sau poate fi vopsit în diferite culori.

Sticlă: Utilizarea sticlei în peretele despărțitor, balustrade, uși glisante sau ca elemente decorative adaugă transparență și lumină în spațiul interior. Sticla poate fi și folosită pentru pardoseli sau blaturi de masă.

Metal: Oțelul inoxidabil, aluminiul și alte metale pot fi folosite pentru elemente decorative, precum balustrade, mânere, lămpi și scaune. Acestea adaugă un aspect modern și durabil.

Lemn: Lemnul cu finisaje moderne și minimaliste poate fi folosit pentru pardoseli, mobilier și chiar pentru pereți accentuați. De asemenea, furnizează căldură și confort în spațiu.

Piatra naturală: Marmura, granitul sau travertinul pot fi utilizate pentru blaturi de masă, pardoseli și băi. Acestea adaugă lux și eleganță.

Parchet: Parchetul din lemn masiv sau stratificat cu finisaje moderne este un material popular pentru podele în interioarele moderne, oferind un aspect cald și atrăgător.

Placaj de înaltă calitate: Placajul de calitate superioară poate fi utilizat pentru mobilier, cum ar fi dulapuri și bucătării, oferind un aspect neted și elegant.

Piele: Pielea de calitate este folosită pentru tapițerie pe canapele, scaune și paturi, adăugând un aspect luxos și o senzație plăcută la atingere.

Placaje din sticlă sau acrilic: Aceste materiale pot fi folosite pentru a crea blaturi de bucătărie sau balustrade, adăugând un aspect modern și curat.

Placaje din piatră și ceramică: Placajele din piatră sau ceramică pot fi folosite pentru pardoseli, pereți de bucătărie și băi, adesea cu modele și texturi moderne.

Plăci decorative: Plăcile decorative cu modele geometrice sau abstracte pot fi utilizate pe pereți sau podele pentru a adăuga un element de design modern și interesant.

Stofe contemporane: Tapițeria pentru canapele, scaune și perdele poate fi realizată din materiale contemporane precum microfibră, in sau poliester, care sunt durabile și ușor de întreținut.

Sisteme de iluminat: Iluminatul modern folosește adesea materiale precum sticla, metalul și plasticul pentru a crea lămpi și lustre cu designuri inovatoare și iluminare eficientă.

Placaje cu imprimeuri digitale: Aceste materiale permit crearea de detalii decorative complexe și personalizate pe pereți sau mobilier.

Lac și vopsea modernă: Finisajele moderne de înaltă calitate, cum ar fi lacurile și vopselele mate sau lucioase, oferă un aspect neted și elegant pentru pereți și mobilier.

Acestea sunt doar câteva exemple de materiale folosite în interioarele moderne de tip rezidențial. Combinația lor poate varia în funcție de preferințele personale ale proprietarilor și de conceptul de design al spațiului.

CITESTE TOT