Amenajari Amenajari interioare living Cele mai bune 10 Sfaturi pentru Decorarea unui Living cu o Canapea din Piele

Cele mai bune 10 Sfaturi pentru Decorarea unui Living cu o Canapea din Piele

O canapea din piele naturala adauga adesea clasă și stil oricărui spațiu de locuit. Dar, decorarea adecvată a unui living cu o canapea din piele naturala poate fi o provocare. Iată 10 sfaturi utile pentru a decora un living cu o canapea din piele naturala.

Canapea coltar piele
Canapea coltar piele Booman

1. Alegerea culorii potrivite

Culoarea canapelei tale din piele naturala va juca un rol major în restul decorului încăperii. Dacă alegi o canapea într-o nuanță clasica de maro sau negru, aceasta va funcționa bine cu aproape orice scheme de culori. Pentru un aspect mai audațios, poți opta pentru o canapea din piele naturala roșie sau albastră.

2. Utilizarea texturilor

Canapeaua din piele este lustruita și elegantă, prin urmare, folosește texturi în restul decorului pentru a adăuga profunzime și echilibru. Covoare pufoase, perne moi sau draperii grele pot echilibra frumusețea lustruită a canapelei din piele naturale.

 

3. Menținerea simplității

Alege piese de mobilier care complimentează canapeaua din piele, dar care nu o opresc. Piesele de mobilier cu linii curate și simple, de exemplu, funcționează bine cu canapelele de piele.

Folosește culori neutre pentru pereți, tapițeriile și alte piese de mobilier, astfel încât canapeaua din piele să fie piesa centrală a încăperii. Conform datelor transmise de furnizorul Nikydecor pielea naturala ocupa locul 3 in vanzarile firmei la nivel national.

4. Alăturarea diferitelor stiluri

Chiar dacă canapeaua are un aspect tradițional sau modern, nu înseamnă că întregul living trebuie să urmeze același stil. Poți combina o canapea cu alte piese de epocă sau moderne pentru a crea un aspect eclectic.

5. Adăugarea accentelor de culoare

Canapelele din piele naturala în culori neutre pot beneficia de adăugarea unor aruncări de culori aprinse sau perne pentru a susține alte culori din încăpere.

Opțiunea pentru culori mai aprinse sau mai îndrăznețe poate adăuga un contrast necesar și poate aduce un strop de culoare într-o încăpere dominată de o canapea din piele neutră.

6. Crearea unui echilibru vizual

Echilibrarea vizuală este esențială atunci când încerci să amenajezi un living cu mobilier din piele naturala. Include alte piese de mobilier din piele în încăpere, cum ar fi un fotoliu sau o ottoman, pentru a menține echilibrul și coerența.

7. Alegerea accesoriilor adecvate

Accesorii precum lămpi, cadrele de imagini sau rafturile de cărți pot completa aspectul unei încăperi decorate cu o canapea din piele.

Acesorii în nuanțe sclipitoare sau metalice precum argintul sau bronzul, vor sublinia luxul canapelei din piele, creând un contrast interesant.

8. Utilizarea iluminării corecte

Canapeaua din piele, dacă este iluminată corect, poate fi o adevărată vedetă a livingului. Folosește lămpi de podea sau de perete pentru a arunca lumină asupra canapelei și a evidenția textura și culoarea sa.

 

9. Luarea în considerare a întreținerii

Pielea naturală necesită un anumit grad de întreținere pentru a-și păstra strălucirea și aspectul general. De aceea, este important să iei în considerare acest lucru atunci când decorezi. Dacă ai copii mici sau animale de companie, poate fi mai bine să alegi piese de accent rezistente în locul celor delicate.

10. Încercarea înainte de cumpărare

Înainte de a achiziționa canapeaua din piele, este benefic să vizualizezi cum va arăta aceasta în spațiul tău. Încearcă să reprezinți în propria imagine, sau utilizează un instrument virtual de planificare a camerei, pentru a te asigura că canapea se potrivește bine cu restul decorului tău.

Deci, acestea sunt top 10 sfaturi pentru decorarea unui living cu o canapea din piele naturala. Fie că optezi pentru un aspect tradițional sau modern, aceste sfaturi te vor ajuta să creezi un spațiu de locuit confortabil, elegant și invitant.

Conform unui studiu realizat de portalul turistic LocalTrust clientii cazati in hoteluri prefera in camera sau in receptie canepele din piele naturala.