Articole Sfaturi Amenajari 3 sfaturi utile pentru amenajarea unui living mic, dar practic

3 sfaturi utile pentru amenajarea unui living mic, dar practic

Spațiul redus al unei camere de zi nu te poate împiedica să îl amenajezi așa cum îți dorești. Indiferent de stilul pe care îl preferi, profită de sfaturile pe care ți le prezentăm în acest articol și oferă camerei de zi un design modern și practic.

Interior Living

1.Atenție la numărul obiectelor de mobilier

Numărul obiectelor de mobilier pe care îl alegi pentru amenajarea unui living de dimensiuni reduse este foarte important deoarece atunci când camera este amenajată cu prea mult mobilier, poate oferi senzația de spațiu aglomerat și obositor. Astfel, iată ce mobilier de bază ar trebui să folosești pentru amenajarea unui living mic:

  • comodă pentru televizor;
  • masuta cafea;
  • canapea
  • bibliotecă cu 2-3 polițe;

În ceea ce privește materialul din care sunt confecționate, pentru un aspect unitar este bine ca acesta să fie comun tuturor obiectelor de mobilier. Dacă ai un living open-space în care este inclusă și bucătăria, atunci poți opta pentru un mobilier de bucătărie și o masa de bucatarie din același material din care este confecționat și mobilierul din living.

Pentru a delimita totuși spațiul între cele 2 zone, poți să folosești culori diferite ale pereților sau pardoseală diferită.

2.Păstrează echilibrul

Pentru a păstra echilibrul în living, folosește culori neutre atât pentru pereți, cât și pentru parchet, astfel încât să creezi un spațiu unitar, amenajat cu bun gust. Pentru un design ieșit din comun poți să incluzi în amenajarea livingului tău o pată de culoare. De exemplu, dacă pereții și pardoseala din living sunt în nuanțe lemnoase, atunci poți să optezi pentru draperii de culoare verde smarald sau un covor într-o nuanță puternică.

3. Personalizează 

Nu uita că indiferent de dimensiunea camerei pe care o amenajezi și de stilul pe care îl preferi, un living trebuie să te reprezinte. Așa că, pentru un design cât mai personal și deosebit, poți să apelezi la obiecte decorative care exprimă cel mai bine personalitatea ta și hobby-urile pe care le ai. Pentru că vorbim de un spațiu redus, este indicat să folosești o amenajare pe verticală atunci când vorbim despre obiectele decorative. Astfel, poți să optezi pentru amenajarea pereților cu tablouri sau ilustrații care îți plac sau poți să incluzi pe rafturile mobilei de living câteva plante verzi, de dimensiuni reduse, în ghiveci.

Atunci când ții cont de dimensiunile camerei pe care o amenajezi și de spațiul liber pe care îl ai la dispoziție, poți să alegi obiecte de mobilier potrivite pe care să le poziționezi în așa fel încât să poți include în design și câteva obiecte de decor pentru un aspect deosebit.