Articole Sfaturi Amenajari Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală

Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală

Încălzirea în pardoseală este o investiție inteligentă, deoarece permite distribuirea uniformă a căldurii într-o cameră. În cazul acesteia, temperatura se va transmite de jos în sus, lucru care ne oferă mai mult confort.

Avantajele incalzirii in pardoseala

În același timp, utilizarea încălzirii în pardoseală electrică ajută la menținerea unei temperaturi constante în întreaga încăpere. Astfel, dacă radiatoarele încălzesc doar zona care se află în imediata lor apropiere, acest lucru nu este valabil în cazul sistemului menționat mai sus. Acesta acoperă fiecare centimetru de podea motiv pentru care căldura va fi radiată uniform, fără scăpări.

Reduceți dezordinea

Odată ce caloriferele dispar din peisajul camerei, veți avea acces la mult mai mult spațiu pe care îl puteți utiliza așa cum vă doriți. Acum, că aveți încălzire prin pardoseală, veți putea poziționa mobila la nivelul peretelui, fără să faceți compromisuri.

Costurile de încălzire vor scădea semnificativ

În mod normal, camera poate fi încălzită eficient doar dacă caloriferele sunt foarte fierbinți. Sistemele de încălzire în pardoseală pot economisi foarte mult consum de gaz și energie, deoarece funcționează mai bine la temperaturi mai scăzute.

Nu necesită întreținere

Încălzirea prin pardoseală necesită o întreținere aproape minimă în comparație cu varianta clasică de termoficare, care poate necesita o revizie anuală. Sistemele electrice pot fi lăsate să-și facă treaba chiar și pentru 10 ani, fără să aibă nevoie de verificări.

Compatibil cu o varietate de suprafețe

Există o mulțime de opțiuni de podea care să fie potrivite pentru instalarea încălzirii prin pardoseală. Covoarele, piatra, lemnul sau parchetul, toate acestea sunt variante foarte valide pe care le puteți încerca fără să vă faceți griji că încăperea nu se va regla din punct de vedere termic. Rata și eficacitatea cu care căldura este transferată pe suprafață va varia în funcție de tipul de material utilizat. O pardoseală cu gresie sau piatră va funcționa cel mai bine datorită conductivității ridicate. Cu toate acestea, există opțiuni accesibile disponibile pentru a lucra cu orice tip suprafață.

Îmbunătățește sănătatea și bunăstarea

Utilizarea caloriferelor într-o cameră poate contribui la răspândirea prafului. Acest aspect este foarte relevant, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, inclusiv astmul și alergiile. Nu numai că încălzirea prin pardoseală nu produce astfel de emisii, dar eficientizează și starea de relaxare pe care o resimțiți în propria locuință.

Prețul de instalare

Costul sistemului în sine este gestionabil, dar instalarea profesională poate fi costisitoare. Cu excepția cazului în care intenționați să efectuați alte lucrări la podea în același timp cu instalarea, este bine să vă pregătiți pentru o investiție serioasă. Pe de altă parte, puteți apela cu încredere la cei de la Maricon pentru vă asigura că aveți acces la servicii sigure și mai ales că sunteți sprijinit din punct de vedere tehnic. Deși inițial ar putea părea o sumă mare de bani, vă asigurăm că aceasta va fi recuperată în primii ani de funcționare ale sistemului.

Timpul de încălzire este mult mai precis

Cu siguranță va dura mai puțin ca întregul spațiu să atingă o temperatură confortabilă folosind încălzirea prin pardoseală, lucru care este foarte avantajos. Nu uitați și de faptul că un consum ca acesta vă va aduce numeroase beneficii în timp și vă va permite să economisiți cantități considerabile de energie și gaz.

Creșteți prețul de revânzare al casei

Pentru mulți oameni, tipul acesta de termoficare al casei este simbolul tehnologiei de ultimă oră pentru confortul locuinței. Potențialii cumpărători pot vedea proprietatea dumneavoastră ca fiind mai luxoasă ca urmare a acestui fapt și din acest motiv și prețul pe care îl puteți prevedea pentru un asemenea imobil poate fi semnificativ mai mare.