Articole Sfaturi Amenajari Centrala termica Viessmann Vitodens - O alegere excelentă pentru confort termic

Centrala termica Viessmann Vitodens - O alegere excelentă pentru confort termic

Se apropie cat mai curand sezonul rece si ai nevoie de un sistem eficient de incalzire pentru a-ți desfășura cu brio activitatea casnică și pentru a crea un mediu confortabil și plăcut în locuința ta.

Un model de centrala termica Viessmann te va ajuta în procesul de preparare a apei calde menajere și în procesul de încălzire a locuinței pe timp de toamnă și iarnă, fiind o componentă esențială în spațiul oricărei persoane. Cu o putere mare de operare, centralele termice in condensatie Viessmann sunt potrivite atât pentru locuințe mai mici, cât și pentru spații mai mari.

Atunci când alegi o centrala termica, poate fi dificil să ții pasul cu toate informațiile tehnice ale fiecărui model. Tocmai de aceea, în acest articol, Viessmannstore.ro îți va prezenta câteva detalii esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când achiziționezi o centrala termica in condensatie și câteva modele care să te ajute să iei o decizie mai rapid și mai ușor. 

Cum funcționează o centrala termica Viessmann Vitodens in condensatie

Într-o centrala termica Viessmann in condensare, procesul de funcționare se bazează pe principiul eficientizării și recuperării de energie din gazele de ardere. Aceasta este o tehnologie avansată care determina un randament mai mare și reprezintă o soluție mai prietenoasă cu mediul în comparație cu variantele convenționale.

Procesul de funcționare într-o centrala termica in condensatie Viessmann Vitodens începe prin arderea combustibilului, de obicei gaz natural sau GPL, într-o cameră de ardere specială. Această ardere generează căldură și gaze de ardere la temperaturi ridicate.

Diferența majoră față de centralele convenționale constă în modul în care sunt gestionate gazele de ardere. Într-o centrala de condensare Viessmann, gazele de ardere sunt răcite suficient pentru a permite condensarea vaporilor de apă conținuți. Acest proces de condensare eliberează o cantitate suplimentară de căldură latentă și reduce temperatura gazelor de ardere.

Prin condensarea vaporilor de apă din gazele de ardere, se recuperează o cantitate semnificativă de energie care ar fi fost pierdută într-o centrală convențională. Acest proces de recuperare a energiei face centrala termica pe gaz Viessmann să fie mult mai eficientă energetic.

În final, apa încălzită în acest proces este distribuită prin sistemul de încălzire centrală pentru a furniza căldură în clădire. Folosind acest proces de condensație, centralele termice Viessmann ating eficiențe termice superioare, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de combustibil și emisii mai scăzute de gaze cu efect de seră.

Care sunt componentele unei centrale termice Viessmann 

O centrala pe gaz Viessmann pentru incalzire si preparare apa calda este ușor de instalat și în funcție de model, poate avea în componență mai multe piese pentru a putea acoperi suprafața totală a locuintei. În general, centralele Viessmann au următoarele componente:

  • Camera de ardere 
  • Cazan
  • Pompă de circulație
  • Sistem de Evacuare a Gazelor de Ardere
  • Schimbător de căldură

Centrala Viessmann Vitodens 100-W cu boiler monovalent

Un prim model eficient este centrala termica Viessmann Vitodens 100-W cu boiler monovalent de 32 Kw. Acest model de centrala in condensatie pe gaz este dotat cu un cazan de 200 litri și un sistem digitlal de automatizare. 

Prin implementarea unor subansamble moderne, s-a obţinut o centrala murala termica pe gaz in condensare de mici dimensiuni, ce poate fi montată cu uşurinţă chiar si în nişe. Mulţumită acestui aspect, Vitodens 100-W devine o soluţie ideală pentru modernizarea instalaţiilor de încălzire.

Centrala Viessmann Vitodens cu boiler bivalent

Diferența dintre un boiler monovalent și un boiler bivalent constă în modul de operare, cel bivalent fiind conectat la două surse de incalzire, astfel încât să existe o alternativă atunci când sursa principală devine indisponibilă. Un model ideal cu boiler bivalent este centrala in condensare Viessmann Vitodens 100-W 25 Kw cu boiler de 300 de litri. 

Alte tipuri de centrale Viessmann

Gama de centrale pe gaz Viessmann Vitodens 050-W B0KA reprezintă soluția pentru casele unifamiliale. Acestea au în componență un cazan care funcționează în condensație combi, reduc semnificativ nivelul zgomotului și sunt foarte bune pentru un confort termic sporit. 

Alege o centrala termica Viessmann de pe Viessmannstore.ro!

Dacă esti in cautarea unei centrale termice pe gaz, intră pe Viessmannstore.ro și alege unul din modelele disponibile pe site. Beneficiezi de sisteme de ultima generatie de control și monitorizare a temperaturii, dar și de garanție că indiferent de modelul selectat, te vei bucura timp îndelungat de avantajele oferite de o centrala termica Viessmann.