Articole Sfaturi Amenajari Top 5 concepte de design interior pentru locuința ta

Top 5 concepte de design interior pentru locuința ta

Atât tu cât și familia ta vă doriți să puteți locui nu doar într-un apartament sau într-o casă ci într-un loc de care să ajungeți să fiți legați cu sufletul și pe care să îl cunoașteți ca în palmă. Și pentru că în locul pe care îl numești acasă trebuie să fie mereu pe placul tău, este posibil să vrei să decorezi interiorul într-un stil pe care îl apreciezi. Așa că astăzi îți vom oferi informații despre cele mai cunoscute 5 concepte de design interior pentru locuințe.

Design interior pentru locuinta

1. Design Interior Minimalist

Designul interior minimalist este un concept pe cât de simplu, pe atât de greu de atins deoarece locuitorii unei case cu design minimalist trebuie să se potrivească și din punct de vedere al caracterului cu acest stil. Nu poți să te bucuri de un design minimalist fără să fii o persoană minimalistă. Principiile importante ale acestui design sunt liniile curate și drepte, culorile neutre și accentul pus pe spațiu, fără detalii.

2. Design Interior Eclectic

Într-un fel sau altul, design-ul interior eclectic se situează la polul opus față de cel minimalist. Aici nu trebuie să respecți doar un singur curent ci să devii creativ și să unești două moduri de design interior. Combinația care va rezulta trebuie să fie cel puțin neobișnuită. De exemplu, într-un design eclectic nu ar trebui să te mire dacă o centrală termică precum Ariston clas one wifi 24, va fi acoperită cu elemente decorative sau de artă. 

3. Design Industrial

Dacă energia pe care ți-o transmit clădirile vechi și spațiile metalice, atunci design-ul industrial se va potrivit perfect cu nevoile tale. O locuință de genul acesta ar putea prezenta până și un termostat Honeywell lyric t6r, îmbrăcat în husă de metal, iar dacă ai câte unul în fiecare cameră, designerul ar putea crea și un sistem de țevi care simulează comunicarea dintre ele. Nu știi niciodată ce atmosferă poți crea doar prin expunerea suprafețelor de cărămidă la vedere, beton sau decorațiuni de metal.

4. Design Interior Rustic

Indiferent de zona în care locuiești, design-ul rustic poate avea influențe diferite. Iar asta se datorează culturii sau oamenilor care au influențat istoria culturală a locului. Design-ul rustic este o combinație de elemente din natură, handmade și decorațiuni, mobilier sau haine folosite frecvent în viața la țară. Rusticul este foarte folosit în casele de vacanță sau camere de oaspeți.

5. Stilul Art Deco

Abia când ajungi să identifici elementele stilului Art Deco îți dai seama cum ar trebui să arate un design interior luxos, simetric unde lumina joacă un rol foarte important și găsești chiar și colțuri din camere unde este folosit nisip pentru decor și accesorii cu tematică marină.

Concluzie

Te invităm să încerci să descoperi fiecare stil de design interior despre care am vorbit pentru că nu vei regreta. Imaginile vorbesc de la sine.