Articole Sfaturi Imobiliare Sfaturi imobiliare pentru cei care cumpără pentru prima dată

Sfaturi imobiliare pentru cei care cumpără pentru prima dată

Oricât de interesant este să-ți achiziționezi prima casă, s-ar putea să fii nelinistit în legătură cu toți pașii procesului. Deși aceasta poate fi o perioadă stresantă, mai ales pe o piață extrem de competitivă, puteți lua măsuri pentru a va ușura procesul de cumpărare a unei case.

Sfaturi imobiliare

Primii pasi - Descopera ofertele din piata

Începeți prin a afla care este casa pe care v-o puteți permite, cu ce agent imobiliar doriți să lucrați și care sunt cerintele pe care le căutați la o casă.

Consultați detaliile de pe Imobiliare pentru a căuta într-o rețea națională de peste 2.000 de agenți imobiliari.

Precalificarea pentru o locuință este o modalitate excelentă de a determina un preț de bază pe care vi-l puteți permite. Dar rețineți că este posibil să fiți precalificat pentru o casă care de fapt nu se încadrează în intervalul dvs. de preț. Este util să știți pentru cât de mult vă va precalifica un creditor, dar amintiți-vă că numai dvs. puteți înțelege cât de mult vă puteți permite în cadrul bugetului lunar.

Gândiți-vă la ce altceva aveți nevoie și pe ce doriți să vă cheltuiți banii, astfel încât să nu fiți „săraci cu casă” cu un credit ipotecar care vă consumă prea mult din venitul lunar. De asemenea, înțelegeți că acesta nu este un moment pentru schimbări radicale.

Când asiguratorii vă examinează cererea de împrumut, vor să vadă o imagine a stabilității. Având în vedere asta, nu vă schimbați locul de muncă, nu cumpărați o mașină, nu deschideți mai multe conturi de credit și nu faceți schimbari majore finaciare, atunci când doriți să cumpărați o casă.

Amintiți-vă că nu există momentul perfect pentru a cumpăra o casă

Deși experții imobiliari au o mulțime de date despre piață, rețineți că nu va exista niciodată un moment potrivit pentru a cumpăra o casă - așa că nu vă descurajați de piața actuală. Piața este fluidă și singurul lucru sigur este schimbarea, așa că „croming the market” poate fi un exercițiu inutil.

Alege casele din partea inferioară a bugetului tău

Luând în considerare proprietăți sub limita de preț, veți avea spațiu suplimentar în bugetul dvs. pentru a face contraoferte pe o piață competitivă. De asemenea, este mai probabil să prezentați o ofertă acceptabilă vânzătorilor dacă casa se încadrează lejer în bugetul dvs. și veți preveni anumite aspecte nedorite, atunci când căutați o casă. În plus, achiziționarea unei case mai puțin costisitoare înseamnă că ipoteca dvs. va fi mai mică și mai ușor de gestionat decât o ipotecă mai scumpă.

Faceți o ofertă mai devreme în in primele zile ale săptămânii

Puteți obține o ofertă mai bună făcând o ofertă în zilele de luni, marți sau miercuri, când există mult mai puțină concurență decât în ​​weekend.

Agenții imobiliari de obicei nu țin case deschise în timpul săptămânii, deoarece proprietarii de case sunt ocupați cu munca și cu programul copiilor lor.

Întrucât vânzătorii au șanse mai puține să obțină afișări și să primească oferte în zilele de luni, marți sau miercuri, ar putea fi mai rapid să examineze și să negocieze oferta dvs. în aceste zile decât în ​​weekend.

Luați în considerare colaborarea cu un broker ipotecar

Un broker de credite ipotecare este un intermediar între dumneavoastră și potențialii creditori, ceea ce vă poate fi benefic în calitate de potential cumpărător. Brokerul de credite ipotecare va compara creditorii în numele dvs. și va găsi cele mai bune rate ale dobânzii pentru dvs.

Deoarece lucrează cu mulți creditori ipotecari, brokerii vă pot pune in legatura cu creditori și programe de împrumut potrivite pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră.

Desigur, brokerii solicită o taxă sau un comision pentru serviciile lor, de obicei între 1% și 2% din suma împrumutului. Costul poate fi plătit în avans de către dumneavoastră sau de către creditor, sau comisionul poate fi inclus în împrumutul dumneavoastră.

O altă opțiune este să utilizați o piață online gratuită, cum ar fi Imobiliare, pentru a compara ratele dobânzilor de la mai mulți creditori.

CITESTE TOT