Blog Amenajare Living Cum Alegi un Covor pentru Living care să Evidențieze Spațiul?

Cum Alegi un Covor pentru Living care să Evidențieze Spațiul?

O canapea sau un colțar constituie cel mai adesea un centru stilistic și funcțional al fiecărui living. De foarte multe ori vrei să așezi un covor în apropiere, în principal pentru că este o soluție foarte confortabilă, îți permite să stai confortabil în sufragerie fără a fi nevoie să ții picioarele pe podeaua rece. Cu toate acestea, adesea nu acorzi atenție selecției stilistice adecvate a unui covor pentru o canapea, iar aceasta este o greșeală, deoarece datorită combinației adecvate a acestor două elemente, poți crea o bază fantastică pentru decorul unui living perfect.

Amenajari Interioare Living

Mărimea contează – ce dimensiune ar trebui să aibă un covor?

Dimensiunea covorului este primul lucru pe care ar trebui să-l stabilești atunci când te gândești la decorul sufrageriei. Locul unde va fi amplasat și dimensiunea covorului de lângă canapea va afecta puternic percepția camerei de zi, deoarece va determina zona de relaxare. Dacă alegi un covor mai mic, vei crea un spațiu mai intim. Cu un covor mai mare, ce va ocupa o mare parte a încăperii, vei crea o atmosferă de relaxare și liniște. 

Este important ca dimensiunea covorului ales din magazine precum https://agoracarpet.ro să fie potrivită cu dimensiunea canapelei. Un covor va arăta bine dacă picioarele din față ale unei canapele stau pe el. Este important totuși să nu fie prea mic covorul, căci dacă este mult mai îngust decât canapeaua, va arăta nepotrivit din punct de vedere estetic. O impresie la fel de proastă va fi făcută de un covor care nu va ajunge sub canapea sau colțar. 

Cum se potrivesc culorile canapelei și ale covorului? 

La fel de importantă ca și dimensiunea, este alegerea culorii covorului care se potrivește cu canapeaua și cu designul interior general. Acest lucru se poate face în mai multe moduri, ceea ce facilitează obținerea unui efect interesant și original. 

Culoarea covorului nu trebuie să se asorteze doar cu tapițeria canapelei, se poate referi la decorul camerei sau la alte elemente mari, precum modelul tapetului sau draperiile, astfel că posibilitățile sunt foarte largi. 

Este de remarcat faptul că alegerea culorilor și modelelor de covoare este mai largă decât alegerea culorilor pentru tapițeria canapelei și colțarului, așa că va fi mai ușor să alegi o canapea care îți place și să o potrivești cu un covor, decât opusul. 

Dacă decizi să alegi o culoare de covor care să se potrivească cu canapeaua, atunci cea mai sigură variantă va fi să alegi un covor într-o altă nuanță a culorii canapelei. O canapea din grafit va arăta bine pe un covor gri, iar o canapea bleumarin va merge bine cu un covor albastru cobalt. 

Dacă vrei să alegi o combinație de culori care să se potrivească cu canapeaua, dar ai ceva mai mult curaj, poți alege un covor în altă culoare decât canapeaua. Totuși, trebuie să îți amintești ce culori se potrivesc între ele. 

Modele și texturi - o modalitate de a îmbogăți decorul 

Atunci când alegi un covor pentru o canapea sau un colțar, nu trebuie să alegi unul din una sau mai multe culori, poți alege și un covor cu modele, precum cele de pe https://agoracarpet.ro/covoare-sintetice,  care să adauge un aspect intrigant interiorului tău. Poți obține multe și fără să ții cont neapărat de culori, ci potrivind cu pricepere texturile canapelei și a tapițeriei covorului. 

Dacă alegi un covor cu model, trebuie să îți amintești despre regulile de selecție a culorilor, deoarece una dintre culorile dominante ale covorului ar trebui să se potrivească cu culoarea canapelei. Alte culori se pot potrivi într-o măsură mai mică sau aproape deloc, dar potrivirea uneia dintre culorile dominante va menține coerența stilistică. 

Alegerea unui covor pentru o canapea sau un colțar nu este o sarcină ușoară, dar dacă combini toate sfaturile descrise mai sus, vei avea posibilitatea de a crea un interior minunat din livingul tău.

Poze Living Modern