Blog Amenajari Interioare Amenajari interioare case stil eclectic

Amenajari interioare case stil eclectic

Amenajarile interioare pentru case stil eleclectic sunt potrivite pentru entuziasti, versatili, iubitori de calatorii si solutii netraditionale in proiectarea spatiului de acasa. Receptiile combinate se simt bine in case private si apartamente, restaurante si pub-uri.

Design interior dormitor stil eclectic (1)
Design interior dormitor stil eclectic (2)
Design interior dormitor stil eclectic (3)
Design interior dormitor stil eclectic (4)
Design interior dormitor stil eclectic (5)
Design interior dormitor stil eclectic (6)
Design interior dormitor stil eclectic (7)
Design interior dormitor stil eclectic (8)

Un interior eclectic este un amestec artificial de stiluri, subordonat ideii generale. Tradus din greaca antica eclectic inseamna „ales, selectiv”. Tendinta populara astazi, se bazeaza pe selectia competenta a mobilierului, decoratiunii, decorului, oferind o atmosfera haotica din punct de vedere semnificativ si ordonant.

Stiluri eclectice si de fuziune in designul interior

Aceste doua domenii sunt foarte similare, deoarece ambele reprezinta un amestec. Exista insa diferente. Cronologic, eclectismul s-a declarat mai devreme - in secolul al XIX-lea - si a preferat sa imbine stilisticile similare tematice (baroc si clasic, modern si imperial). Fuziunea este perceputa de multi drept o continuare a eclecticismului in secolul 20-21, dar aceasta directie asigura lucrul cu o tema mai contrastanta: clasic englezesc, hi-tech, minimalism, etnic, Provence.

Amenajari interioare case stil eclectic - Caracteristici generale

Astazi, eclectica in design, nu poate fi atribuita niciunui stil particular. Aceasta inseamna insa, ca nu orice set haotic de obiecte si finisaje poate fi considerat la moda. Eclecticismul este unul dintre cele mai dificile genuri interioare, tocmai pentru ca este necesar un echilibru intre o combinatie inteligenta si bunul gust. Cu siguranta nu este un mediu mixt, ci este o colectie de lucruri aleatorii. Abilitatea este de a alege elementele potrivite care se completeaza reciproc si, in acelasi timp, nu isi pierd individualitatea.

Poti combina stilul clasic traditional, baroc, etnic, modern, hi-tech. Intrebarea este cum se face acest lucru? Pentru a crea un stil eclectic modern in interiorul unei case, designerii de la Nobili Design utilizeaza nu mai mult de trei stiluri. Rolul principiului unificator este o schema de culori, textura sau solutie arhitecturala unica. Daca exista mai multe stiluri, poti aluneca usor pe o panta gresita.

Idei amenajari interioare stil eclectic

De baza este mai bine sa iei o tema neutra: scandinav, minimalism, neoclasicism. Aceste stiluri creeaza un spatiu luminos liber. Este mai usor sa saturezi o astfel de baza cu obiecte luminoase si sa o completezi cu dinamica. In versiunea traditionala, baza este tocmai clasicul, care poate fi combinat cu elemente baroce, gotice, rococo, coloniale si etnice. Tonurile de culoare sunt calme, usoare de alb, bej, gri. In ceea ce priveste combinatiile in sine, se pot incalca in siguranta stereotipurile. Una dintre caracteristicile stilului de design interior electic este contrastul.

Dormitor amenajar in stil eclectic

Se poate, desigur, sa fie combinate subiecte similare, dar efectul combinatiilor contrastante este mult mai interesant. De exemplu, o masa antica si un scaun modern cu tapiterie colorata vor face un cuplu excelent. O alta caracteristica de recunoscut este saturatia obiectelor si a decorului. O astfel de atmosfera este intotdeauna plina de multe accesorii textile (perne, perdele, servetele), pe pereti sunt agatate tablouri, fotografii, oglinzi. Aici predomina texturi si ornamente neobisnuite.

Selectarea mobilierului amenajare stil eclectic

Pentru stilul eclectic, articolele de epoca sunt binevenite: scaune renovate, dressinguri, vitrine. Un contrast avantajos pe langa acestea vor fi canapelele si fotoliile cu forme si culori moderne. Mobilierul clasic din diferite materiale (lemn, sticla, metal) si epoci istorice vor arata armonios, daca selectia lor este ghidata de unitatea de culoare, ornamente sau elemente decorative. Amenajarile interioare pentru case in stil eclectic implica o munca precisa cu dimensiunile. Pentru a oferi atmosferei o adancime interesanta, trebuie asezate obiecte mari pe fundal, iar altele mai mici in prim plan. Culoarea este una dintre principalele tehnici de a combina logic un mediu diferit.

Poze amenajari interioare stil eclectic

Paleta depinde de preferintele individuale, putand utiliza aproape orice culoare - pastelat si luminos. Este mai bine sa nu combini mai mult de cinci culori, pentru a nu da un alt aspect. Suprafetele de fundal (pereti, tavan, podea) nu ar trebui sa concureze cu obiectele pentru atentia privitorului. Sarcina lor este de a sublinia si a umbri frumos. Prin urmare, pentru fundal, trebuie alese nuante neutre, discrete.

Concept de design interior eclectic

Proiect Design interior dormitor stil eclectic
Amenajari interioare stil eclectic
Design interior dormitor stil eclectic (8)
Design interior dormitor stil eclectic (1)
Design interior dormitor stil eclectic (4)
Design interior dormitor stil eclectic (7)
Design interior dormitor stil eclectic (6)
Design interior dormitor stil eclectic (5)