Blog Idei Amenajari Recomandari pentru amenajarea unei mansarde

Recomandari pentru amenajarea unei mansarde

Puține încăperi au un aer atât de boem precum o mansardă. Este visul celor mai mulți dintre oameni și fiecare are propriul vis legat de un astfel de spațiu. Cei care locuiesc la casă au, de regulă la dispoziție o mansardă, dar din păcate, de multe ori dimensiunile acesteia nu sunt suficient de mari pentru a le pune în practică toate ideile despre amenajarea acestui spațiu.

De aceea, în destul de multe cazuri, ceea ce părea un vis devenit realitate, se transformă într-un simplu spațiu de depozitare pentru ”vechiturile” de care nu mai au nevoie cei care locuiesc acolo. Cu toate acestea, specialiștii în design interior susțin că nu trebuie să renunți la visul de a-ți amenaja mansarda după bunul plac, și chiar se poate recurge la diverse ”trucuri” pentru ca spațiul să pară mult mai amplu decât este în realitate.

Amenajare mansarda cu mobilier pe comandă

Într-ardevăr, costurile sunt ceva mai mari atunci când vine vorba de comandat mobilă, dar atunci când avem de a face cu un spațiu de dimensiuni reduse, orice detaliu contează. Un bun specialist in design interior va ști cum să îmbine perfect dorințele tale cu realitatea din mansardă, și astfel nu vei avea parte de vreun unghi mort. Vei vedea că decizia de a apela la mobile făcută la comandă se va dovedi una dintre cele mai inspirate ale tale.

Amenajare dormitor clasic la mansarda

Dacă decizia voastră a fost ca mansarda să fie transformată în cameră de oaspeți, dormitor matrimonial sau camera juniorului familiei, atunci automat este nevoie și de un pat potrivit? Dar cum faci, în acest caz? Patul ocupă destul de mult loc, ceea ce nu este tocmai bine acum, când spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul destul de limitat. Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că această piesă de mobilier trebuie amplasată lângă pereții unde tavanul este mai scund. De asemenea, dacă este posibil, ia în calcul să înlocuiești patul cu o canapea, și iată cum ai mai câștigat câțiva centimetri buni.

Puțin romantism nu strică niciodată

Mansarda este visul persoanelor romantice, care visează cu ochii deschiși să-și amplaseze aici dormitorul matrimonial, deoarece este mai locul ”cel mai aproape de cer” din casă. În acest caz, poți amplasa patul la fereastră, dar pentru că așa ai ocupat mult din spațiul avut la dizpoziție, apelează la stilul minimalist pentru a amenaja restul camerei.poze_amenajari_interioare_mansarda

Amenajare baie la mansarda

Mai toată lumea, atunci când vine vorba despre amenajarea mansardei, are cam aceleași idei: atelier de lucru, camera celui mic, spațiu de relaxare, dormitor pentru cuplu. Dar ce părere ai de o idee cu adevărat îndrăzneață?

O cameră de baie… la înălțime! Va fi ceva cu totul special, iar dacă știi cum să ”jonglezi” cu spațiul și cu amenajarea lui, vei avea parte de ceva special. Ai grijă doar ca lavoarul sau chiuveta, care trebuie să aibă în dotare și oglinda de rigoare să fie amplasate cât mai aproape de fereastră. În acest fel vei avea parte de multă lumină naturală. Nu uita că spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul prea generos, așa că nu uita de un dulăpior montat sub chiuvetă, unde poți să depozitezi cosmeticele sau prosoapele.

Apelează la specialiști pentru amenajarea mansardei

Amplasarea pieselor de mobilier este deosebit de importantă atunci când avem de a face cu o mansardă de mici dimensiuni. De aceea, cel mai bine este să ceri sfatul unor specialiști în domeniu, care vor ști cum să se ”joace” cu spațiul tău, pentru a obține maximum de confort, fără a încărca inutil locul, și fără ca utilitatea obiectelor să aibă de suferit. Cu siguranță, procedând astfel, mansarda va deveni locul preferat al familiei tale! Îți dorim succes!

Idei amenajare casa cu mansarda

Idei amenajari interioare case stil clasic cu mansarda
Proiecte amenajari interioare case cu mansarda
Poze amenajari interioare case cu mansarda
Portofoliu amenajare mansarda stil clasic
Idei amenajare mansarda stil clasic
Proiect amenajare mansarda casa Bucuresti
Amenajare mansarda cu mobila clasica

Mansarda amenajata in stil clasic

O mansarda in stil clasic implica incorporarea unui mobilier italian si un parchet din lemn stratificat, acestea fiind doar cateva din elemente care duc designul mansardei in zona de decor clasic. Fiecare textura aleasa pentru materialele textile decorative poate da un aer rafinat si luxuriant incaperii din locuinta dumneavoastra. Designerii de regula mixeaza nu doar diferite texturi ci si culori, forme si materiale cand vine vorba de designul clasic al unei mansarde.

Solutii de mobilare pentru mansarda

Fiecare produs ales de tine impreuna cu specialistii Nobili Interior Design va servi unui scop, acela de-a infrumuseta si de-a aduce un plus de valoare mansardei din casa sau vila ta. Un simplu spatiu de depozitare se poate transforma intr-o incapere in care sa iti faca placere sa desfasori diverse activitati. Specialistii nostri in design interior se adapteaza fiecarei cerinte, iar in functie de un buget bine stabilit, se alege mobila, decoratiunile, materialele si finisajele pentru parchet, corpurile de iluminat si alte astfel de elemente. Lustre clasice sau aplice moderne se pot integra intr-o maniera interesanta in mansarda.

Cititi si articolul Amenajari interioare apartament cu 4 camere

Proiect design interior casa cu mansarda

Alege obiecte de decor pe placul tau impreuna cu specialistii de la Nobili Interior Design care iti vor ghida pasii. Detinand o pozitie de top din anul 2008, firma noastra specializata in amenajari si design interior detine un portofoliu de amenajari interioare de succes atat pentru proiecte rezidentiale cat si comerciale. Indiferent de stilul de design interior pentru care optati, fie ca vorbim de o mansarda in stil clasic sau una cu iz modern, solutiile practice si creative vor transforma o banala incapere intr-una utila si de mare efect. Versatilitatea, inspiratia, solutiile si sfaturile specialistilor in arhitectura de interior contribuie la satisfactia clientilor atunci cand vine vorba de realizarea unui proiect de design interior.

Poze amenajari interioare mansarde