Blog Design interior case Care sunt pasii realizarii unui proiect de design interior pentru case?

Care sunt pasii realizarii unui proiect de design interior pentru case?

Designul interior al unei case trebuie să fie întotdeauna realizat în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia. Pentru a oferi o notă personală și o atmosferă primitoare întregii locuințe, specialiștii Nobili Interior Design acordă o atenție deosebită primei etape din realizarea unui design interior remarcabil: discuția cu clientul. Astfel, un design interior pentru casa ta va avea ca bază fiecare dorință și specificație pe care ai adus-o în atenția noastră.

Alege specialisti in design interior case

Pasiunea, experiența și creativitatea ne vor ajuta să îți oferim un plan de design interior care te va surprinde și îți va oferi o amenajare personală și cu bun gust. De la case în stil clasic, modern sau mediteranean până la designuri de interior ale caselor cu etaj sau mansardă, într-un stil eclectic sau contemporan, specialiștii Nobili Interior Design, știu exact cum să proiecteze toate dorințele tale într-un design interior pentru case remarcabil.

Idei de design interior case, Nobili Interior Design
Poze design interior case, Nobili Interior Design

Solutii de design interior pentru case clasice

Pentru un design interior cu final fericit al caselor clasice, acesta trebuie să exprime o poveste, a eleganței pasiunii și a rafinamentului. Predilecția pentru materiale nobile și accesorii somptuoase, acompaniate de culori calde și distinse și de un echilibru remarcabil al amenajării, transformă orice locuință într-una clasică, plină de rafinament și accente boeme. Toate aceste aspecte pot fi îmbinate armonios doar de o echipă de designeri de interior profesioniști, care cunosc extrem de bine toate amănuntele acestui stil și modul în care fiecare detaliu creează magia: o casă clasică boemă și elegantă.

Stilul modern în designul interior pentru case

Dacă o atmosferă boemă și clasică nu este una potrivită pentru tine, e posibil ca designul de interior modern să se plieze mai bine pe dorințele tale. Cu un aer fresh și nonconformist, stilul modern este caracterizat prin contraste îndrăznețe de culori, o amenajare care se îndepărtează considerabil de stilul echilibrat și în oglindă al designului clasic, dar care reușește să creeze o atmosferă la fel de caldă și de primitoare. Acest stil se pretează extrem de bine oricărui tip de casă, reușind să amplifice perspectiva de spațiu și să confere un ambient revigorant și contemporan.

Recomandari design interior case, Nobili interior Design
Proiect de design interior pentru case, Nobili Interior Design

Cum integrezi luxul în designul interior al unei case?

Chiar dacă este mai des întâlnit în stilul clasic, luxul se pretează oricărui trend de design interior. O locuință de lux, indiferent de stil sau de amenajare, va cuprinde materiale calitative și nobile, o juxtapunere de nuanțe complementare cu accente fine de contrast, opțional inserții aurii și argintii. Însă, toate acestea pot fi valorificate la maximum doar printr-un proiect de design interior. În funcție de stilul ales și de bugetul disponibil, designerul de interior îți va oferi soluții inovative, atât în ceea ce privește materialele pentru obiectele de mobilier și accesorii cât și modul în care acestea se pot completa într-o atmosferă unică, de lux.

Ce posibilități de design interior îți oferă o casă cu etaj?

Noi îți putem spune că o casă cu etaj oferă infinit de multe posibilități. Un designer de interior profesionist va ști întotdeauna cum să valorifice fiecare spațiu dintr-o locuință astfel încât să te bucuri de rezultate spectaculoase și de lungă durată. În plus, având în vedere că alegerea casei a fost una neconvențională, dar extrem de practică, designul de interior va evidenția toate calitățile unei astfel de alegeri și îți va oferi o locuință amenajată cu bun gust, pe care să o numești acasă. În ceea ce privește stilul de design pentru care ai putea opta, aici alegerea ține de propriile tale preferințe, având în vedere că orice design se subordonează unor seturi de principii clare, dar generale, designerul de interior va ști exact cum să implementeze aceste principii în concordanță cu ideile tale de amenajare. Iar rezultatul, nu va înceta să te uimească și să te facă să te bucuri că ai ales să colaborezi cu o firmă de design interior pentru case.

Design interior pentru case cu mansardă

Ca și în cazul caselor cu etaj, și cele cu mansardă provoacă designerul în oferirea unei viziuni inovatoare care să integreze fiecare avantaj al unei astfel de construcții. Posibilitățile de designul pentru interioare vor fi extrem de multe, iar alegerea va fi una dificilă. Vei putea observa că atât designul clasic cât și cel modern se pretează la fel de bine pentru interiorul unei case cu mansardă, alegerea fiind în concordanță cu dorințele tale.

Alege designeri care te vor surprinde

Pentru a te putea hotărî mai ușor poți opta pentru o echipă de design interioare case care a mai lucrat pe astfel de proiecte și care îți poate oferi un portofoliu cu titlu de prezentare, din care să te inspiri. Astfel, vei putea observa ce trend se pliază pe amenajarea unei case cu mansardă și rezultatele la care să te aștepți dacă optezi pentru un anumit stil.

Design de interior mediteranean

Dacă îți plac vacanțele exotice, iar escapadele pe coasta mediteraneană te-au lăsat plăcut surprins sau poate doar îți dorești un stil neconvențional cu influențe internaționale, designul de interior mediteranean este o alegere pe care nu ai dori să o treci cu vederea. Caracterizat prin simplitate, funcționalitate și un contrast cald, inspirat din paleta cromatică a naturii, acest design creează o atmosferă primitoare, caldă și plăcută.

Pentru un look nonconformist, alege stilulul de interior mediteranean

Cu o predilecție deosebită pentru puritate și claritate, acest design de interior se axează pe o culoare utilizată predominant în decorarea interiorului: albul clar. Predomină de asemenea predilecția pentru modelele de tip mozaic, alegerea unui mobilier italian funcțional și realizat din materiale ușoare, dar durabile și montarea unor corpuri de iluminat filigranate.

Un trend al contrastelor: stilul eclectic in design

Prea multe stiluri de design interior și alegerea ți se pare aproape imposibilă? Ce ai spune să le combini? Poți îmbina anumite caracteristici ale diferitelor stiluri de design și să te bucuri de o amenajare nonconformistă, dar echilibrată, în stil eclectic. Un designer de interior va ști cu exactitate modul în care poate asocia fiecare element diferit de design astfel încât întregul design să se armonizeze într-o amenajare originală. Poți combina de exemplu elementele de mobilier masiv din stilul clasic, cu nuanțele predominante stilului mediteranean și să adaugi decorațiuni moderne care să se integreze subtil și armonios în structura întregii amenajări.

CITESTE TOT