Portofoliu Design Interior Case Casa Clasica cu Etaj Concept amenajare living open space cu bucatarie

Concept amenajare living open space cu bucatarie

Amenajarea unui living open space cu bucatarie este o modalitate excelentă de a crea un spațiu aerisit, modern și funcțional. Iată câteva concepte cheie care te pot ajuta să planifici această amenajare:

Concept living open space
Bucatarie stil clasic

Zonarea spațiului: Utilizează mobilier și covoare pentru a defini zonele distincte, cum ar fi zona de living, zona de dinning și bucătăria. Păstrează o circulație liberă și spațiu deschis pentru a permite un flux natural în întregul spațiu.

Mobilier multifuncțional: Alege mobilier care servește la mai multe scopuri, cum ar fi o masă extensibilă pentru dining sau un bar cu scaune în zona bucătăriei. Poți folosi și mobilier cu spații de depozitare incorporate pentru a maximiza spațiul disponibil.

Culori luminoase: Alege o paletă de culori luminoase și deschise pentru a amplifica senzația de spațiu interior. Culorile neutre, cum ar fi alb, crem, gri deschis sau bej, pot fi folosite ca bază, iar accentele de culori vibrante pot fi adăugate în decorațiuni sau prin utilizarea unor elemente de mobilier colorate.

Iluminat eficient: Planifică un sistem de iluminat eficient, care include iluminat ambiental, iluminat de accent și iluminat funcțional. Folosește lustre, spoturi, aplice și bandă LED pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a evidenția anumite zone ale spațiului, in special cele amenajate pentru cazare.

Amenajarea zonei de living: Adaugă canapele confortabile, fotolii și mese de cafea moderne pentru a crea un spațiu de relaxare confortabil. Alege un covor moale și elegant pentru a completa designul.

Elemente decorative: Adaugă perne decorative, tablouri moderne, plante de interior și alte accente pentru a adăuga personalitate spațiului. Pot fi utilizate și rafturi sau vitrine pentru a expune obiecte decorative sau cărți.

Bucătărie modernă: Optează pentru mobilier de bucătărie modern, cu linii clare și finisaje elegante. Utilizează blaturi din piatră sau marmură pentru a adăuga un aspect sofisticat, iar electrocasnicele de inox pot completa designul modern.

Spațiu de depozitare inteligent: Integrarea dulapurilor în bucătărie și a mobilierului cu spații de depozitare în zona de living te va ajuta să păstrezi ordinea și să eviți dezordinea vizuală.

Conexiune cu exteriorul: Dacă este posibil, adaugă ferestre mari sau uși glisante care să permită accesul la o terasă sau grădină, pentru a crea o conexiune fluidă între interior și exterior.

Minimalism: Păstrează un design minimalist și ordonat pentru a crea o atmosferă modernă și aerisită. Evită supraaglomerarea spațiului cu mobilier sau decorațiuni inutile.

Asigură-te că proiectul tău ia în considerare nevoile și preferințele tale personale, astfel încât să creezi un living open space cu bucătărie care să fie funcțional, plăcut și care să se potrivească stilului tău de viață.

Elemente de Design: Mobila va fi de inspirație clasică, cu detalii ornamentate și finisaje din lemn masiv. Accente de design, cum ar fi oglinzi mari cu rame ornamentate, candelabre cu cristale și opere de artă clasice, pot adăuga rafinament și eleganță.