Articole Textile Jaluzele și rulouri: stil, confort și protecție împotriva căldurii

Jaluzele și rulouri: stil, confort și protecție împotriva căldurii

Ferestrele mari fac locuințele să fie mai luminoase, elegante, moderne și călduroase. Uneori, mult prea călduroase, mai ales vara. Căldura excesivă de la orele prânzului poate transforma camerele în adevărate sere, făcând atmosfera sufocantă. Din această cauză, e posibil să fii nevoit să folosești aerul condiționat multe ore din zi, lucru care va conduce la facturi mari la electricitate.

Jaluzele și rulouri protecție împotriva căldurii

Unde mai pui că radiațiile UV care trec prin geamuri pot deteriora și textilele sau mobilierul din încăpere. Pentru a evita aceste lucruri, poți opta pentru montarea rulourilor sau jaluzelelor la ferestre. Încă nu e târziu să le montezi.

Fie că vrei să fie realizate la comandă sau vrei să le cumperi direct din magazin, jaluzelele pot costa destul de mult, mai ales dacă ai o casă cu multe ferestre.

Însă, dacă pui în balanță o cheltuială pe care o faci o singură dată și beneficiile pe termen lung ale investiției versus alte cheltuieli – cum ar fi factura crescută la electricitate din cauza utilizării intense a ventilatoarelor sau aparatelor de aer condiționat – vei avea de câștigat. Poți solicita un credit online urgent dacă ai nevoie de bani pentru a face această achiziție. Dacă ești considerat eligibil, poți primi banii rapid, chiar în contul personal.

Cum alegi ce fel de protecții se potrivesc locuinței tale

Cu rulouri și jaluzele beneficiezi de mai multă intimitate pentru că blochezi privirile curioșilor, un lucru cu atât mai util cu cât stai la un etaj inferior sau dacă locuiești la casă și ai ferestre la stradă. Desigur, când alegi rulourile sau jaluzelele potrivite pentru casa ta, sunt câteva criterii de care trebuie să ții cont ca să te bucuri și de răcoare și de o atmosferă plăcută în locuință.

În primul rând, gândește-te la cantitatea de lumină care vrei să intre în încăpere. Pentru confortul tău vizual, intensitatea luminii naturale trebuie să fie blândă și constantă pe tot parcursul zilei.

Astfel, ai mai multe tipuri din care să alegi. Rulourile opace, de exemplu, pot fi o variantă potrivită dacă ferestrele au orientarea către sud, est sau sud-est pentru că blochează lumina atunci când devine prea puternică. Vei simți diferența vara, la orele amiezii, când soarele dogorește sau în diminețile târzii, când vrei să mai dormi câteva ore.

Pe lângă cantitatea de lumină, jaluzelele trebuie să fie în armonie cu stilul de amenajare al unei încăperi. Decorului boem sau vintage i se potrivesc jaluzelele și rulourile din lemn, iar celui modern i se potrivesc jaluzelele și rulourile din aluminiu. Se cere și la acest capitol o documentare preliminară pentru a crea un mediu plăcut care să nu încarce prea mult și care să fie perfect iluminat. Acest lucru înseamnă că trebuie să acorzi atenție cromaticii și stilului. De exemplu, culorile calde fac ambientul mai confortabil, iar cele reci sunt asociate cu amenajările moderne. Dacă acestea sunt punctul central din încăpere, alege culorile și stilul care să le scoată în evidență înaintea celorlalte elemente de decor. Dacă aceasta nu este intenția ta și vrei, pe de altă parte, să oferi impresia de cameră mai mare, alege protecțiile pentru fereastră de aceeași culoare cu pereții.

Întorcându-ne la stilul preferat, ia în calcul și materialul din care sunt realizate jaluzelele sau rulourile și fii atent ca și el să se potrivească cu ambientul deja creat. Am menționat anterior că acestea pot fi confecționate din lemn, bambus sau aluminiu, dar poți găsi și din material textil sau din plastic, simple sau cu diverse modele.

Cum te pregătești financiar?

Dacă ai ales să plasezi o comandă de rulouri sau jaluzele la o firmă specializată pe soluții de umbrire, o echipă se va deplasa la tine acasă pentru a realiza măsurătorile necesare, te va ajuta să alegi materialele și culorile – dacă este cazul – și îți va face o ofertă personalizată.

Dacă, pe de altă parte, vrei să te ocupi pe cont propriu de întreaga operațiune, verifică ofertele din magazinele de profil și alege dimensiuni cât mai apropiate de cele de care ai nevoie (dacă sunt mai late, le poți ajusta). Dacă ai nevoie ca jaluzelele să blocheze complet lumina soarelui, alege-le pe cele opace sau black-out.

Verifică și sistemul lor de prindere. În funcție de această etapă se iau și măsurători diferite. Spre exemplu, jaluzelele verticale pot fi montate direct din tavan, pe perete ori în glaf, iar cele orizontale se prind între baghetele geamului cu ajutorul unor cleme.

În documentarea ta, aruncă o privire și la review-urile celorlalți clienți pentru a-ți face o părere despre ce urmează să achiziționezi.

Odată cu verificarea ofertelor, fă un calcul și vezi dacă ai banii necesari pentru proiectul tău. În funcție de acesta vei ști dacă îl poți acoperi din salariu, din economii sau ai nevoie de un credit rapid online.

Un credit poate fi o soluție bună pentru că, dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate, poți primi banii de care ai nevoie rapid, de regulă în doar câteva zile de la solicitare.

 

.