Blog Amenajare dormitor Amenajare Dormitor Clasic: Ce tip de Mobilier alegi?

Amenajare Dormitor Clasic: Ce tip de Mobilier alegi?

Printre beneficiile de a alege amenajarea dormitorului într-un stil clasic de design se numără și atmosfera luxuriantă și boemă oferită de piesele de mobilier din această gamă. Luxul și rafinamentul sunt reprezentate de calitatea materialelor utilizate, asocierea complementară sau contrastantă a pieselor de mobilier și nu în ultimul rând de designerul de mobilă ales. Pentru a crea un design de lux, colecțiile italiene de mobilă sunt de obicei printre primele recomandate de specialiștii în design interior.

Amenajarea dormitorului este o investiție pe termen lung care ar trebui să satisfacă toate nevoile, atât practice cât și estetice. Astfel, aceasta trebuie realizată în funcție de un anumit design care să corespundă cu preferințele fiecăruia. Chiar dacă unele persoane consideră că un spațiu nu trebuie amenajat după un anumit stil de design, o astfel de alegere va face din orice locuință un loc mult mai plăcut și confortabil, care oferă și soluții practice pentru toate nevoile cotidiene.

Catalog Online Mobila 

În plus, există un cumul important de aspecte pe care o persoană trebuie să le aibă în vedere atunci când dorește să își amenajeze dormitorul: spațiul de care dispune, bugetul disponibil, atmosfera pe care dorește să o creeze în acea cameră și tipul de amenajare. Poate opta pentru o amenajare permanentă, motiv pentru care ar trebui să se orienteze către stilul clasic de design sau pentru o amenajare temporară, putând astfel să aleagă dintr-o gamă extrem de vastă de tendințe, dar cu care va trebui să țină pasul de la an la an.

Model Dormitor Clasic New Deco

Care sunt tendintele pentru dormitoare clasice?

Designul clasic este confundat deseori cu cel demodat. Însă, stilul clasic este un stil de design atemporal, care își păstrează calitățile și aprecierea, pe când un design demodat poate fi reprezentant de un stil de amenajare care nu mai este în tendințe. Clasicul nu se referă la un mobilier învechit, ci la anumite caracteristici urmărite precum simplitatea și eleganța ce conferă dormitorului o atmosferă aparte, familiară, elegantă și boemă. Un dormitor clasic va fi amenajat în nuanțe deschise sau lemnoase cu piese de mobilier simple ca și design, însă de efect. În plus, mobilierul clasic este o alegere fiabilă, pe termen lung, păstrându-și calitățile și aprecierea venită din partea profesioniștilor din domeniu.

Integreaza luxul in amenajarea dormitorului

Poti opta pentru amenajarea cu mobila italiana

O alegere în favoarea mobilei italiene pentru amenajarea dormitorului va aduce cu sine un cumul de beneficii și calități: o atenție deosebită pentru fiecare detaliu, tendințe clasice atent integrate sau adaptate fiecărei dorințe și materiale nobile utilizate în realizarea mobilierului. În plus, pentru persoanele cu nevoi și dorințe diversificate, este o opțiune fiabilă. Aceasta integrează multe colecții vaste ce respectă tiparul clasic în vederea amenajării dormitorului sau a întregii locuințe.

Afla ce spun specialiștii in amenajari

În ceea ce privește amenajarea dormitorului, specialiștii recomandă acordarea unei atenții deosebite pentru piesele de mobilier ce urmează a fi cumpărate. Uneori, este posibil ca unele persoane să acorde importanță designului și să omită funcția practică a pieselor de mobilier. Astfel, piesele de mobilier pentru dormitor alese trebuie să se integreze în tiparul clasic, dar să și satisfacă o serie de nevoie practice.

Pentru cele mai multe persoane, patul reprezintă piesa centrală a întregului dormitor. Acesta trebuie să respecte niște rigori clare și să satisfacă toate dorințele de amenajare. Un pat clasic va fi, de cele mai multe ori, o alegere ușoară ce trebuie să întrunească 3 aspecte: să fie practic, confortabil și să îndeplinească cerințele estetice.

Importanta culorilor in dormitoarele clasice

Trebuie luată însă în calcul și culoarea mobilierului, fiind preferate nuanțele deschise pentru dormitoare cu spațiu puțin, ce se doresc a fi practice. Pentru dormitoarele spațioase se poate opta pentru orice nuanțe de culoare, impactul acestora asupra perspectivei de spațiu neavând o prea mare importanță, în acest caz.

În funcție de nuanțele alese pentru pat și tapițerie, ar fi recomandat ca celelalte elemente de mobilier să aibă culori complementare, iar pentru contrast pot fi achiziționate perdele si draperii sau lampadare în culori distincte.

Alte piese de mobilier ce vor ajuta la crearea unui spațiu clasic sunt noptierele, dressingul și comoda. În funcție de spațiul disponibil, poate fi amplasată și o măsuță pentru machiaj sau chiar un birou ce respectă tiparele clasice de amenajare.

Modul de amenajare a dormitorului trebuie să corespundă tuturor dorințelor tale astfel încât să îți ofere confortul și liniștea de care ai nevoie. Opțiunea unui stil clasic italian de design îți va transforma dormitorul într-un spațiu infinit de răsfăț și stare de bine, fiind totodată o alegere practică și extrem de îndrăgită.