Blog Designer interior online Afla care sunt trendintele in materie de design interior apartamente

Afla care sunt trendintele in materie de design interior apartamente

Vrei sa apelezi la serviciile unui designer de interior pentru amenajarea apartamentului tau? Afla care sunt tendintele in materie de design interior pentru apartamente.

Fie că este vorba de un studio sau un apartament extrem de generos, designul interior poate aduce un plus de familiaritate și lux, transformând orice spațiu într-un loc demn de acasă.

Cum poți amenaja un apartament?

Când vine vorba însă de design interior apartamente și de amenajare, poate fi dificil să alegi între eleganța confortabilă a stilului clasic și simplitatea rafinată a pieselor moderne. Astfel, o descriere clară a fiecărui tip de design interior te va ajuta să iei decizia potrivită pentru apartamentul tău. Îți garantăm că vei găsi inspirație pentru designul interior al apartamentului tău și vei lua o decizie care să te mulțumească pe deplin.

Design interior apartament modern

Crearea unui apartament modern și excentric are nevoie de o planificare riguroasă. Trebuie luat în considerare fiecare element principal din fiecare cameră în mod individual, dar și adoptarea unei perspective unitare, care să înglobeze fiecare element amintit. Piesele esențiale dintr-un living echilibrat includ canapeaua, măsuța de cafea, comoda TV, toate amenajate cu stil, astfel încât să confere spațiu și o atmosferă elegantă.

Într-un astfel de design modern, fiecare obiect va avea un rol funcțional bine definit învăluit în linii elegante și simple de design. Stilul modern de amenajare păstrează eleganța clasică a mobilierului, însă își aduce aportul propriu prin designul minimalist și practic, Evoluția constantă a designului interior contemporan și împrumutarea elementelor din alte stiluri lasă loc unei libertății nesfârșite de amenajare și o posibilitate infinită de adaptare și personalizare a spațiului de care dispui.

Alege un designer profesionist

Amenajarea clasica se pretează pentru orice tip de apartament?

Bineînțeles, chiar dacă piesele de mobilier urmează principiul simetriei și al echilibrului cromatic, un designer profesionist de interior va reuși să integreze designul clasic în amenajarea oricărui spațiu. Cele mai importante aspecte ale unui design clasic pentru apartamente țin de amenajarea simetrică a mobilierului, o paletă de culori rafinată și liniară, și un decor maiestuos și atemporal ce captează atenția și admirația. Amenajarea fiecărei camere din apartament este realizată cu elemente de o calitate extraordinară a materialelor ce se remarcă prin caracterul nobil și prețios.

Opteaza pentru mobilier italian de calitate

Așa cum am menționat anterior, pentru a oferi un aspect clasic apartamentului tău, unul dintre principalele lucruri de luat în considerare este simetria. Ochiul uman este atras de simetrie și echilibru, astfel apartamentele amenajate simetric vor fi întotdeauna plăcute privirii stârnind sentimente de admirație. Pentru a obține această simetrie, sunt necesare elemente de decor asemănătoare care să se completeze în perechi unitare. Însă, punctul focal va fi menținut concomitent de o altă piesă centrală, contrastantă și unică.

Pentru ca o amenajare a dormitorului să respecte stilul clasic de design, e nevoie de un element așezat central, respectiv patul și două noptiere dispuse paralel cu acesta. Astfel este creată simetria. Însă, de la un o amenajare simetrică la obținerea unei atmosfere elegante și atemporale, e nevoie de multă experiență în design interior dar și alegerea cu atenție a elementelor componente de design. Astfel, pentru a conferi aspectul clasic, trebuie luate în considerare atât designul mobilierului, cât și materialele folosite în crearea acestuia. Ideea este să creezi mai mult sau mai puțin o imagine în oglindă pentru fiecare parte a camerei sau cel puțin să menții un echilibru unitar al fiecărei încăperi.