Blog Mobila Mobilierul adaptat si potrivit locuintei

Mobilierul adaptat si potrivit locuintei

Clasicul va fi mereu o alegere la modă indiferent de tendințele actuale. Mobilierul e unul simplu, dar de efect, reamenajarea e necesară doar atunci când îți dorești tu să schimbi ceva, iar atmosfera va rămâne mereu una caldă și primitoare. Așa că te înțelegem perfect dacă îți dorești o astfel de amenajare pentru locuința ta.

Însă, ce tip de mobilă se pretează pentru o astfel de amenajare și care sunt aspectele cele mai relevant care fac diferența dintre o mobilă obișnuită și un clasică? Echipa Mobila Italia Nobili Design îți pune la dispoziție o listă cu câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a alege mobilierul ideal pentru a crea acel stil clasic și elegant pe care ți-l dorești.

Trasaturile mobilierului clasic

Atunci când te gândești la o mobilă clasică sigur îți vin în minte aspecte precum linii simple de design, culori calde și accesorii decorative din lemn. Pe lângă acestea, mobila clasică, indiferent dacă este pentru dormitor, living sau dining room, este caracterizată și de calitatea materialelor, un design elegant și uneori destul de complex și o funcționalitate practică destul de mare. Cele mai reprezentative elemente de mobilier clasic se regăsesc în colecțiile de mobilă italiană. Cu o mare majoritate destul de consacrată și apreciată internațional, aceste colecții întrunesc toate calitățile distincte ale unei mobile realizate în stil clasic.

O colecție de mobilier clasic de excepție, o poți regăsi în gama italiană de mobilă Francesco Passi. Cu elemente de mobilier atent finisate, din lemn de nuc sau de trandafir, inserții decorative bogate și culori complementare și calde, această colecție va crea o atmosferă calmă și echilibrată a întregii locuințe.

Culorile reprezentative stilului clasic

Ai putea crede că mobilierul clasic nu îți oferă prea multe variante de culoare, lăsându-ți o paletă foarte restrânsă din care poți alege. Contrar acestor așteptări, chiar dacă decorul clasic înseamnă, de cele mai mult ori, culori calde și echilibrate, mobila clasică italiană se prezintă într-o paletă cromatică mult mai vastă, existând o probabilitate mai mare să găsești combinația de culoare pe care ți-o dorești.

Pe lângă nuanțele clasice de alb, crem și lemn, te poți bucura și de culori precum albastru, verde, burgundi, cappuccino și chiar negru, fiind o culoare ce oferă un stil aparte oricărei piese de mobilier. În ceea ce privește combinarea diverselor nuanțe de culoare, trebuie să respecți un singur criteriu, cel al echilibrului. Poți opta pentru nuanțe apropiate de culoare și inserții subtile de alte tonuri, sau poți îmbrățișa contrastul între culori distincte: alb și negru, crem și gri, verde și ivory sau ce alte combinații crezi că se pretează cel mai bine pentru locuința ta. Colecția de mobilier Giusti Portos te poate ajuta să iei o decizie în acest sens. Prezintă o gamă extrem de variată de piese clasice de mobilă, în culori diverse, dar rafinate. Acest tip de mobilier se preteaza pentru Camere amenajate in scop turistic.

Dormitor, sufragerie - Ambele pot fi decorate cu un mobilier clasic

Mobila italiană clasică îți oferă multiple piese cu diferite funcționalități, ce se pretează diferitelor camere dintr-o locuință. Uneori, marile colecții italiene înglobează toate produsele de mobilier de care ai nevoie pentru a-ți amenaja întreaga casă conform informatiilor prezentate pe Nobili Design. Astfel, întregul design va fi unul compact și linear, fără să existe discrepanțe de design atunci când se face trecerea de la o cameră la alta. Mobila italiană devine astfel o soluție practică, de efect și extrem de îndrăgită de iubitorii stilul clasic.

Dacă îți dorești o astfel de abordare clasică în amenajarea propriei locuințe, îți punem la dispoziție o gamă complexă de piese clasice de mobilier, dar și specialiști în design interior care să te ajute să iei decizii de calitate. 

Descopera idei de amenajari pe Mobila Italia Nobili Design