Blog Idei paturi tapitate Tipuri de paturi tapitate pentru dormitorul tau

Tipuri de paturi tapitate pentru dormitorul tau

Patul este cea mai importantă piesă de mobilier, deoarece este locul unde te relaxezi, te odihnești, unde te joci cu cel mic, unde poți citi sau chiar lua micul dejun, în stil romantic.

În magazinele de mobilă există o ofertă generoasă în ceea ce privește paturile, dar trebuie să fim sinceri: un pat tapițat modern este visul oricăruia dintre noi. Dar, nici aici lucrurile nu sunt mai simple, deoarece există mai multe tipuri de tapițerie. Și atunci, cum faci alegerea?

 

Calitatea trebuie să conteze

Atunci când vine vorba depre tipuri de tapițerie, calitatea trebuie să conteze. Materialul ales de producători pentru a tapița un pat este cel care ne va oferi informații despre durata de utilizare a patului.

Nobili Design este locul unde nu se face rabat la calitate, și dacă alegi un pat tapițat de aici nu doar că vei avea unul cu impact vizual deosebit, ci unul a cărui tapițerie este foarte rezistentă și ușor de curățat în cazul unor eventualele accidente.

Două tipuri de tapițerie

Pe piața de prpfil există două tipuri de tapițerie: din material textil și din piele naturala. Pentru a vedea care este cea care ți se potrivește cel mai bine, am ales să le prezentăm pe scurt, pentru tine.

 

Paturi tapițate cu piele

Nimic nu sugerează mai bine ideea de stil, rafinament și eleganță ca un pat tapițat cu piele. Impactul vizual este unul deosebit, iar o astfel de piesă de mobilier este și expresia luxului, dar nu a opulenței.

Pielea este folosită în special atunci când avem de a face cu un pat de tip sanie sau platformă, iar acesta se potrivește stilului minimalist, clasic și chiar modern.

 

Tăblia patului tapitat

Un pat tapițat cu piele are îmbrăcată zona tăbliei și cadrul de pat. Pentru că aminteam ceva mai sus de calitate, la Nobili Design cadrul patului este fabricat din lemn de calitate superioară. Acesta va contribui și el la rezistența și durata mare de viață a patului. Pentru că, la până la urmă, este vorba despre o investiție serioasă, așa că îți dorești să te țină cât mai mult.

Culoarea tapițeriei

Dacă ești adeptul stilului clasic, atunci culorile clasice: negru, maro, bej, vișiniu sau alb sunt o alegere bună. Dacă în schimb ești mai non-conformist, sau dormitorul tău este amenajat în stil modern, ai la dispoziție și culori mai aprinse.

Ai grijă și la întreținerea acestui pat. Pielea este printre acele tipuri de tapițerie puțin mai pretențioase, în sensul că trebuie curățată cu anumite soluții recomandate de producători, tot pentru a-i mări rezistența și durabilitatea.

Pat tapițat cu material textil

Sunt paturi ceva mai ieftine, iar avantajul lor este că acest tip de material este foarte versatil. Stofa groasă este alegerea preferată a producătorilor acestui tip de mobilier, dar nu sunt neglijate nici alte materiale recunoscute pentru rezistența lor, precum bumbacul sau mătasea. Mai puțin folosită, catifeaua se potrivește stilului vintage, dar nu toată lumea îl preferă.

Cadru din lemn pentru paturi tapitate

Ca și în cazul patului tapițat din piele, și aici recomandarea specialiștilor este ca lemnul să fie materialul ales pentru cadru. Acest pat se va încadra perfect în dormitorul tău, și este o opțiune ceva mai ieftină.

Ușor de schimbat sau retapițat

De departe, cel mai mare avantaj al unui pat tapițat cu material textil este că îți permite să te joci un pic cu mai multe tipuri de tapițerie. Astfel, dacă te-ai plictisit de ceea ce aveai până acum, ai posibilitatea să schimbi tipul de tapițerie sau să retapițezi, obținând de fiecare dată ideea că ai un nou pat.

Dezavantajul principal al acestuia este faptul că materialul textil este mult mai pretențios atunci când vine vorba de eventualele pete, și este dificil de curățat. Totuși, nu este un dezavantaj atât de mare, și tu te poți bucura mult timp de alegerea făcută.

Descopera dormitoare moderne italiene