Proiecte stil Clasic

Stilul clasic în designul interior este cunoscut pentru eleganța sa atemporală, inspirată de epoci istorice precum Renașterea, Barocul și Rococo-ul. Acest stil pune accentul pe simetrie, proporții bine echilibrate, detalii ornamentale rafinate și materiale de calitate superioară. Iată câteva caracteristici și informații despre stilul clasic de design interior:

Paletă de culori

Culorile predominante într-un interior clasic sunt tonurile neutre, cum ar fi alb, crem, bej și gri. De asemenea, pot fi prezente nuanțe de auriu, argintiu, burgundy și albastru închis pentru adăugarea unor accente și contrast.

Materiale

Materialele de înaltă calitate sunt esențiale în designul clasic. Acestea pot include lemn prețios pentru mobilier și lambriuri, marmură pentru blaturile de masă și pardoseli, catifea pentru tapițerie, și cristal sau alamă pentru lustre și detalii decorative.

Mobilier

Mobilierul clasic are linii elegante și detalii ornamentale. Mobilierul poate fi confecționat din lemn masiv sau mdf de calitate superioară și este adesea sculptat sau gravat cu modele florale sau geometrice. Canapelele și scaunele pot fi tapițate în materiale bogate precum catifea, brocart sau piele finisata.

Accesorii și decorațiuni

Decorațiunile din stilul clasic includ oglinzi mari cu rame bogate, tablouri cu peisaje sau portrete, candelabre și lustre cu multe brațe, draperii și perdele cu țesături bogate, precum și covoare orientale sau cu motive decorative.

Simetrie și echilibru

Stilul clasic se bazează pe simetrie și echilibru. Mobilierul și accesorile sunt adesea plasate în perechi, iar dispunerea spațiului este foarte calculată și armonioasă.

Detalii ornamentale

Ornamentele și detalii precum plinte, frize, lambriuri și rozete sunt comune în stilul clasic. Acestea pot fi sculptate în lemn, stuc sau metal.

Arhitectură

Designul clasic se poate extinde și la elemente de arhitectură precum ferestrele cu vitralii, ușile cu arcuri, coiful cornișelor și coloanele decorative.

Profile Decorative

Adaugarea unor profile decorative adaugă adesea o notă de eleganță și detaliu în camerele clasice. Acestea pot fi prezente în jurul ușilor, ferestrelor, tavanului și bazelor pereților.

Mobilier cu piese antice

Adăugarea de piese antice autentice poate aduce autenticitate și caracter unei amenajări interioare clasice.

Confort și rafinament

Deși designul clasic poate părea formal, se încearcă adesea să se păstreze confortul și ospitalitatea, in special pentru spatiile care ofera servicii de cazare. Prin utilizarea materialelor moi și a mobilierului bine proporționat, se poate crea o atmosferă primitoare în interiorul clasic.

Designul interior clasic poate varia în funcție de epoca istorică pe care o imită sau de influențele culturale, cum ar fi stilul francez, englez, italian sau neoclasic. Este un stil versatil, care poate fi adaptat pentru a se potrivi preferințelor individuale ale proprietarului și pentru a crea un spațiu sofisticat și plin de eleganță.