Blog Design interior case Ce tip de design interior se potrivește casei tale?

Ce tip de design interior se potrivește casei tale?

O ambianță modernă, un stil clasic sau eventual un aer minimalist și revigorant? Designul interior al unei case trebuie să respecte întocmai preferințele și gusturile tale, dar să creeze și o atmosferă armonizată, cu bun gust și rafinament. Astfel, e nevoie să urmezi un anumit stil de amenajare, care să ofere liniaritate și contrast, dar care să îți permită să îl personalizezi după bun plac.

Design interior case moderne

Casele clasice - rafinamentul care înflorește odată cu trecerea timpului

Un spațiu al eleganței reconfortante de la primul pas făcut pe ușă. Așa putem defini rafinamentul și grandoarea unei case clasice. Un astfel de design presupune alegerea unei palete cromatice neutre care să creeze o atmosferă calmă, caldă și extrem de primitoare, dublată însă de eleganță, rafinament și apreciere din partea specialistilor. Un design clasic abordează o manieră simplă și iconică de design, ce evidențiază caracterul atemporal și rafinat al întregii locuințe.

O abordare clasică de design interior aduce cu sine o simetrie și un echilibru actual prin mobilierul amplasat strategic, o paletă cromatică distinctă și liniară și o posibilitate infinită de accesorizare cu decoruri maiestuoase și elaborate care să atragă atenția și să confere o notă de contrast aparte. Pe lângă toate acestea, o utilizare predilectă a materialelor din categoria celor nobile, precum mobila din lemn, marmura, lemnul de trandafir, tapițeria din catifea sau piele, oferă o calitate superioară și o atmosferă luxoasă și extrem de elegantă.

Case moderne - Adevăratul trend atemporale

Pentru un design contemporan și în trenduri, casele moderne sunt alegerile preferate ale persoanelor cu predilecție pentru excentric și rafinat. O astfel de alegere de amenajare moderna aduce cu sine și o multitudine de posibilități de decorare. Caracteristicele distincte ale designului modern se remarcă prin utilizarea predilectă de forme liniare, dar concentrate, ce conferă un aspect opulent, dar și funcțional. O abordare modernă a unui concept de design interior case se compune dintr-o amplasare deschisă și asimetrică a pieselor de mobilier și a celor decorative, având drept scop crearea unei ambianțe distincte și calde ce conferă o perspectivă extrem de largă a spațiului amenajat.

În realizarea unui stil distinct pentru o casă modernă trebuie luate în considerare culori relativ neutre, care nu vor ieși din tendințe. Adoptarea unei palete de culori universale pentru întreaga locuință va conferi un aspect uniform și unic. Adăugând pete de culoare prin accesorii bine alese, cum ar fi scaune colorate, perne, covoare, sau fotografii înrămate va fi creată o atmosferă modernă și concentrată pe detalii unice și minimaliste.

Ce stil de design este cel mai potrivit unei case cu etaj?

Casele moderne sau locuințele clasice sunt construite într-o manieră universală, structurată pe un singur etaj, ce cuprinde o compartimentare clară a tuturor camerelor de care are nevoie o familie ce se respectă. O astfel de abordare este cel mai des întâlnită, însă, ce stil de design se pretează cel mai bine pentru o casă etajată? Casele cu unul sau mai multe etaje se mândresc cu multe caracteristici atractive care le-au transformat astăzi într-o opțiune extrem de fiabilă. Aceste modele de locuințe etajate oferă posibilitatea realizării unor etaje deschise unde poate fi amenajat un living imens tip open space, bucătării insulare, posibilitatea amenajării unui dinning room și mult mai mult spațiu pe care îl poți organiza extrem de elegant și practic.

Case de lux cu mansarda

Pentru o casă supraetajată, posibilitățile de design sunt la fel de multe. Poți miza pe designul clasic sau cel modern, iar alegerea va fi una extrem de bine implementată, oferind un rezultat cu mult peste așteptări. Însă, pentru aceasta e nevoie să apelezi la profesioniști în domeniul designul de interior. Indiferent de stilul ales sau dacă alegerea este una mai dificilă, specialiștii Nobili Interior Design te vor ajuta cu sfaturi prețioase care să încorporeze toate ideile tale de amenajare, dar să îți asigure și rezultate excelente de design.

Design interior case de Lux
CITESTE TOT