Blog Designeri de Interior Cum te poate ajuta un designer de interior atunci când amenajezi locuința?

Cum te poate ajuta un designer de interior atunci când amenajezi locuința?

Majoritatea clienților spun că nu au timp, că se simt sub presiune la locul de muncă, acasă au și nenumărate sarcini în afară de îngrijirea copiilor, partenerului, animalului de companie, mașinii și așa mai departe. Lista de sarcini este nesfârșită. Când vine vorba de amenajarea locuinței, totul devine agitat și puținul timp liber se evaporă cu întrebări existențiale dacă să facă așa sau în altfel. Există adesea dispute aprinse cu partenerul și, în general, strângi din dinți pentru a rezista la lucrările de amenajare a locuinței.

Apoi vine dezamăgirea - de ce culoarea delicată roz „somon afumat” din catalog arată de fapt ca Pink Panther pe pereți? Nu trebuie să treci prin toate acestea, deoarece, un designer de interior te poate scuti de bătaia de cap. Designerul de interior te va asculta cu atenție și îți va oferi o soluție adecvată, în funcție de cerințele tale. Este crucial să planifici spațiul și să știi ce să faci înainte de a începe renovarea. Proiectul de design interior îți va oferi o idee detaliată și clară despre amplasarea mobilierului, despre tipul de pardoseală și iluminat. Proiectul de vizualizări 3D include decorarea pereților, amplasarea mobilierului, decorarea și iluminatul.

Cum te poate ajuta de fapt un designer de interior?

Există diferite tipuri de servicii oferite de un designer de interior, și anume: un serviciu complet de proiectare la cheie sau servicii de design conceptual detaliat, dar execuția se face de către client cu ajutorul unei firme de construcții independente. În primul caz, proiectantul proiectează și apoi supraveghează întreaga lucrare. Această lucrare este destul de amplă și consumatoare de mult timp. De obicei, o firmă profesională de amenajări interioare realizează un design conceptual al unui apartament timp de o lună, apoi încă o lună un design funcțional și în următoarele două-trei luni, realizează proiectul.

Realizarea conceptului de design

Pentru unii designeri, un proiect de amenajări interioare, care este un proiect conceptual detaliat, poate dura chiar și 5 zile lucrătoare pentru o cameră. Proiectarea 3D necesită cel mai mult timp pentru a face vizualizări 3D. Dacă vrei să amenajezi un apartament, ia de bază această dată și înmulţeşte cu numărul de camere. Aceasta este o dată relativă, dar în realitate totul depinde de amenajările care trebuie făcute unui apartament, unei case, unui restaurant, unei terase etc. De fapt, frumusețea necesită timp, deoarece, este un serviciu destul de consumator de timp. Programele profesionale de design interior sunt, de asemenea, scumpe și sunt calculate în prețul serviciului.

Poate un designer de interior să-ți economisească timpul și banii?

Da, un designer de interior îți poate economisi cu siguranță banii și timpul. De exemplu, dacă se proiectează un hol pentru o clădire de birouri, unde pe lângă renovare, se propune și optimizarea costurilor, aceasta va include un studiu detaliat a opțiunilor de piață pentru materialele care vor fi utilizate în proiect. Ca parte a serviciului de amenajări interioare, vei obține și o listă de cumpărături cu un buget pentru toate materialele, mobilierul, decorarea și iluminatul din proiect.

De ce avantaje beneficiez daca angajez un designer de interior?

Mai putin stres, nervi, mai multa organizare si eficienta, o amenajare echilibrata tratata in ansamblu unitar din toate punctele de vedere :

  1. Functional - Proiectul de design va urma o organigrama stabilita de echipa noastra.
  2. Estetic - Experienta si flerul unui designer de interior isi vor spune cuvantul
  3. Financiar - Orice proiect de design are un management propriu al bugetului
De ce sa platesc un designer daca am un buget mic si nu-mi permit aceasta cheltuiala?

Tocmai pentru ca bugetul este mic nu iti poti permite sa lucrezi singur intr-un domeniu pe care nu il stapanesti. Gestionarea unui buget limitat este ceva mai complicata si necesitatea unui specialist devine aproape vitala pentru o maxima eficienta. Bugetul limitat nu iti permite sa gresesti sau sa inveti o meserie noua – cea de designer de interior.

Cum pot face ca un spatiu mic sa arate totusi incapator si sa nu ma simt sufocat?

Pentru a da volum unui spatiu restrans, se urmaresc 3 criterii fundamentale :

  1. Culori calde - Nuante luminoase, pasteluri, astfel incat sa se creeze o senzatie de spatialitate, de deschidere vizuala
  2. Mobilier ergonomic - Piese de mobilier de dimensiuni reduse, ergonomice
  3. Iluminare buna - O buna iluminare – naturala sau artificiala – a spatiului
Nu ma pot hotari la o directie de amenajare, ce trebuie sa fac?

Prima regula pentru a putea lua o decizie corecta este sa stim ce ne dorim cu exactitate. Ca sa stii ce vrei cu adevarat e de ajuns sa afli ce iti place, ce preferinte si nevoi ai. Fara o minima introspectie nu ai cum sa identifici directia reala a amenajarii. Pentru acest lucru este nevoie sa stai de vorba cu un designer de interior ale carui experienta si cunostinte te vor ajuta sa-ti formezi o imagine de ansamblu asupra stilurilor de design, prezentandu-ti totodata informatii si imagini care te vor ghida spre directia de amenajare dorita de tine.