Blog Designeri de Interior Cum te poate ajuta un designer de interior atunci când amenajezi locuința?

Cum te poate ajuta un designer de interior atunci când amenajezi locuința?

Majoritatea clienților spun că nu au timp, că se simt sub presiune la locul de muncă, acasă au și nenumărate sarcini în afară de îngrijirea copiilor, partenerului, animalului de companie, mașinii și așa mai departe. Lista de sarcini este nesfârșită. Când vine vorba de amenajarea locuinței, totul devine agitat și puținul timp liber se evaporă cu întrebări existențiale dacă să facă așa sau în altfel. Există adesea dispute aprinse cu partenerul și, în general, strângi din dinți pentru a rezista la lucrările de amenajare a locuinței.

Apoi vine dezamăgirea - de ce culoarea delicată roz „somon afumat” din catalog arată de fapt ca Pink Panther pe pereți? Nu trebuie să treci prin toate acestea, deoarece, un designer de interior te poate scuti de bătaia de cap. Designerul de interior te va asculta cu atenție și îți va oferi o soluție adecvată, în funcție de cerințele tale. Este crucial să planifici spațiul și să știi ce să faci înainte de a începe renovarea. Proiectul de design interior îți va oferi o idee detaliată și clară despre amplasarea mobilierului, despre tipul de pardoseală și iluminat. Proiectul de vizualizări 3D include decorarea pereților, amplasarea mobilierului, decorarea și iluminatul.

Cum te poate ajuta de fapt un designer de interior?

Există diferite tipuri de servicii oferite de un designer de interior, și anume: un serviciu complet de proiectare la cheie sau servicii de design conceptual detaliat, dar execuția se face de către client cu ajutorul unei firme de construcții independente. În primul caz, proiectantul proiectează și apoi supraveghează întreaga lucrare. Această lucrare este destul de amplă și consumatoare de mult timp. De obicei, o firmă profesională de amenajări interioare realizează un design conceptual al unui apartament timp de o lună, apoi încă o lună un design funcțional și în următoarele două-trei luni, realizează proiectul.

Realizarea conceptului de design

Pentru unii designeri, un proiect de amenajări interioare, care este un proiect conceptual detaliat, poate dura chiar și 5 zile lucrătoare pentru o cameră. Proiectarea 3D necesită cel mai mult timp pentru a face vizualizări 3D. Dacă vrei să amenajezi un apartament, ia de bază această dată și înmulţeşte cu numărul de camere. Aceasta este o dată relativă, dar în realitate totul depinde de amenajările care trebuie făcute unui apartament, unei case, unui restaurant, unei terase etc. De fapt, frumusețea necesită timp, deoarece, este un serviciu destul de consumator de timp. Programele profesionale de design interior sunt, de asemenea, scumpe și sunt calculate în prețul serviciului.

Poate un designer de interior să-ți economisească timpul și banii?

Da, un designer de interior îți poate economisi cu siguranță banii și timpul. De exemplu, dacă se proiectează un hol pentru o clădire de birouri, unde pe lângă renovare, se propune și optimizarea costurilor, aceasta va include un studiu detaliat a opțiunilor de piață pentru materialele care vor fi utilizate în proiect. Ca parte a serviciului de amenajări interioare, vei obține și o listă de cumpărături cu un buget pentru toate materialele, mobilierul, decorarea și iluminatul din proiect.