Blog Design interior case 3 idei interesante de design interior care îți vor schimba radical locuința

3 idei interesante de design interior care îți vor schimba radical locuința

Designul interior este un must-have dacă îți dorești o amenajare echilibrată, practică și care să îți ofere o atmosferă primitoare și caldă de acasă. Însă, pentru aceasta este nevoie de imaginație, creativitate și inspirație care să te ajute să faci alegeri corecte și inedite.

Așa cu uite 3 idei interesante de design interior

Creează spații distincte prin designul interior

Pentru a crea ideea de spațiu sau pentru a profita la maxim de spațiul disponibil, poți amenaja fiecare piesă de mobilier și accesoriu decorativ, astfel încât să creezi spații bine delimitate în cadrul unei încăperi. În cazul unui living open space cu bucătăria poți amenaja extrem de ușor și un loc de luat masa. Astfel, vei avea o zonă propriu-zisă pentru sufragerie compusă din canapea, măsuță de cafea, fotolii, o comodă TV și, eventual, o bibliotecă și o zonă delimitată distinct în care poți amplasa o masă, scaune și o comodă pentru tacâmuri și veselă. O astfel de amenajare elegantă și funcțională ține cont de un design interior profesionist, bine pus la punct. Un astfel de design pentru interior te poate ajuta să creezi, în aceeași manieră funcțională și rafinată, un spațiu distinct pentru birou sau pentru machiaj, în cadrul dormitorului.

Însă, în realizarea unui asemenea design interior pentru casa ta, va trebui să ai în vedere mai multe aspecte pentru a obține un rezultat conform așteptărilor. Va trebui să ai în vedere modul în care se îmbină piesele de mobilier, proporțiile acestora și armonia dintre materialele textile și tonurile de culoare. Pentru delimitarea unui spațiu nu e nevoie să apelezi la contraste extreme sau la un design de mobilier diferit pentru fiecare spațiu, ci să creezi o îmbinare armonioasă, dar distinctă a fiecărei zone din locuința ta. Dacă acest lucru ți se pare puțin dificil, poți apela oricând la un designer de interior profesionist.

Designul de interior care îmbină stilul, funcționalitatea și calitatea

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere pentru o obține un design interior pentru casa ta ține de îmbinarea armonioasă a elementului vizual cu cel practic. Trebuie să alegi un stil de design interior pe care să îl urmezi în amenajarea întregii locuințe. Astfel, poți opta pentru designul clasic, designul modern de interior, designul minimalist, sau pentru a oferi o notă de extravaganță, îți poți îndrepta atenția către designul de interior mediteranean sau de lux. Unele dintre designuri se axează mai mult pe zona estetică precum designul de lux, iar altele îmbină armonios funcționalitatea și eleganța, ca în cazul designului clasic. Și mai există o categorie care se axează în principal pe confort și elementul practic din care fac parte designul de interior minimalist și designul de interior modern.

În ceea ce privește calitatea, aceasta este evidențiată prin materialele utilizate în realizarea pieselor de mobilier și a elementelor de decor. Pentru a te bucura din plin de aceste 3 caracteristici esențiale poți opta pentru mobila italiană  din materiale calitative precum lemnul de nuc, lemnul de trandafir sau lemnul de fag, tapițerii prețioase din catifea, stofă, piele naturală sau plușate și inserții decorative realizate cu tehnologii de ultimă generație.

Designul interior care potențează lumina naturală

O altă idee de amenajare interioară valorifică lumina naturală. Un astfel de design pentru casa ta va crea un ambient plăcut, primitor și extrem de cald. Pentru a pune în practică o astfel de amenajare este nevoie de un design de interior care să se axeze pe culori calde, mobilier practic și amplasat într-o manieră care să potențeze lumina naturală. Astfel, nu este nevoie de drapaje extrem de încărcate pentru ferestre sau de corpuri de mobilier voluminoase care să obtureze lumina. În acest caz poți opta pentru perdele din materiale de calitate, dar care permit trecerea luminii, dublate de draperii din materiale ușoare, cu nuanțe închise care să îți ofere intimitate atunci când îți dorești.

Dacă ai nevoie de consiliere în amenajare sau planuri profesioniste de design interior realizate de către experții Nobili Interior Design, nu ezita să ne contactezi.

CITESTE TOT