Blog Design interior 5 sfaturi pentru un design interior de succes

5 sfaturi pentru un design interior de succes

O atmosferă caldă și primitoare e tot ce ai nevoie atunci când te întorci acasă după o zi lungă la job. Pentru a transforma o locuință într-un acasă de care se te bucuri în fiecare moment, e nevoie de un design de interior bine pus la punct care să îți materializeze toate ideile și dorințele de amenajare. Pentru a fi sigur că nu dai greș dacă îți dorești să realizezi designul de interior de unul singur, ți-am pregătit o listă cu 5 sfaturi oferite de specialiștii Nobili Interior Design.

Design clasic sau modern? Definește-ți propriul stil de amenajare

În primul rând, în amenajarea întregii locuințe, va trebui să urmezi un stil de design care să te caracterizeze. Ești o persoană care își dorește un design simplu, elegant cu accente istorice? Pentru tine ar fi potrivită o linie clasică de design, pe care o poți urma îndeaproape sau personaliza după bunul plac. Dacă ești însă un admirator al celor mai noi tendințe și îți place tot ceea ce se află în vogă, poți opta pentru o amenajare modernă, de efect. După ce ai aflat ce stil ți se potrivește, e timpul să treci la următoarea etapă.

Cromatica pentru designul interior

Înainte de a alege culorile, va trebui să ai în vedere spațiul de care dispui. Anumite combinații de culori pot diminua perspectiva asupra spațiului, oferind o stare de anxietate. Regula pe care trebuie să o urmezi e una destul de simplă: dacă suprafața este una practică, tonul principal de culoare va fi obligatoriu unul deschis și cald pentru a oferi senzația de spațiu amplificat, iar dacă spațiul de care dispui este unul generos, poți opta pentru o nuanță principală închisă precum negru, maro sau anumite tonuri de gri. După ce ai clarificat acest aspect poți realiza palete cromatice pentru fiecare încăpere însă, în realizarea acestora va trebui să ții cont și de un alt element definitoriu:

Cum obții un efect cromatic de succes?

Materialele pentru designul interior

Noi îți sugerăm să alegi în primul rând calitatea. Astfel vei avea parte de o experiență la superlativ și un design interior peste așteptări. În plus calitatea s-a bucurat dintotdeauna de longevitate, astfel încât nu va trebui sa redecorezi la câțiva ani, investiția fiind una eficientă și de durată. În funcție de materialele alese, poți opta pentru culorile deja disponible și crea contraste în funcție de acestea. Astfel va trebui să ai în vedere materialele pentru finisaje și pardoseală, elementele de decor, perdelele și draperiile, corpurile de iluminat și nu în ultimul rând:

Importanța mobilierului în designul interior

Recomandarea noastră este să optezi pentru mobilierul italian, indiferent de stilul ales. Gama de piese de mobilier este extrem de vastă iar materialele de cea mai bună calitate. În plus, acesta este realizat manual și nu este un produs la scară largă, astfel încât va oferi o notă personală și unică întregii locuințe. În plus, mobilierul italian se bucură de paletă cromatică extrem de diversificată, și din materiale nobile și rafinate. Și...

Pentru ce materiale optezi și cum obții contrastul de culoare?

Nu uita de planul de design interior

Pentru a vedea modul în care elementele alese de tine se îmbină armonios într-o amenajare de succes, ar fi indicat să optezi pentru realizarea unui plan de design interior casa. E un lucru care te poate ajuta să descoperi micile probleme inestetice apărute în urma amenajarii și să le poți remedia dinainte pentru a nu avea parte de situații neplăcute ulterior. În această etapă, îți recomandăm să închei o colaborare cu o companie specializată pe design interior pentru a-ți realiza proiectul sau pentru a prelua în totalitate această sarcină. Specialiștii Nobili Design îți stau la dispoziție pentru a te ajuta să îți îndeplinești fiecare dorință, și să îți transforme locuința într-un ”acasă” așa cum ți l-ai dorit.