Blog Design interior Design interior - 5 sfaturi și idei practice pentru ”acasă”

Design interior - 5 sfaturi și idei practice pentru ”acasă”

Îți dorești ca designul întregii tale locuințe să fie unul bun gust, practic și rafinat, pentru a te bucura cât mai curând de experiența inedită de ”acasă”? Am pregătit pentru tine o listă cu 5 sfaturi și idei care să te ajute să transformi locuința într-un spațiu primitor, cald și amenajat cu bun gust.

Design interior - respecți regulile sau optezi pentru abordarea creativă?

Dacă îți dorești un design pentru interior realizat ca la carte, nu există loc pentru a-ți lăsa imaginația să zboare, însă, nu totul trebuie să fie doar alb și negru sau să urmeze un tipar clasic de amenajare. Dacă ești o fire exhaustivă, căreia îi place să încerce lucruri noi și să își asume riscuri, poți opta pentru juxtapuneri cromatice de contrast și stiluri diferite de design, însă uneori riscurile sunt destul de mari. Dacă îți dorești totuși să încerci ceva mai altfel decât ceea ce este prezent la momentul actual pe piață, poți apela cu încredere la o echipă profesionistă de amenajări interioare.

Proiectul de design interior- realizat de un profesionist sau de o întreagă echipă?

Pentru amenajarea interioară a spațiilor mici, un singur profesionist poate oferi soluții de efect și realiza un proiect așa cum ți-ai dorit. Însă, o întreagă echipă va oferi mult mai multe idei creative și de structurare eficientă a spațiului disponibil al fiecărei camerei, astfel, tu dispui de o listă mai lungă de opțiuni și sugestii. În cazul cazul locuințelor spațioase este recomandată contractarea unei echipe de design interior case. Motivarea acestei recomandări se concretizează printr-o experiență mai vastă de proiectare de care te poți bucura, soluții diversificate pentru fiecare dorință și specificație dată și un timp mai scurt pentru finalizarea proiectului. În oricare din cele două situații, rezultatele vor fi considerabil mai spectaculoase, experiența în acest domeniu având un cuvânt important de spus.

Ia în considerare culorile în realizarea designului interior

Dacă îți dorești să îți realizezi singur designul interior pentru locuință, ai nevoie de câteva sfaturi pentru o un rezultat satisfăcător. În primul rând, acordă o atenție deosebită cromaticii pe care o dorești în fiecare cameră, iar pentru spațiile mici optează pentru nuanțe deschise, complementare. În încăperile precum bucătăria sau baia, e de preferat ca nuanța predominantă să fie una deschisă, care să ofere ideea de spațiu încăpător. În funcție de suprafață, dacă livingul este unul generos, poți combina două culori principale, acompaniate de subtonuri complementare.

Cum alegi mobilierul pentru un design interior de efect?

În ceea ce privește mobilierul pentru fiecare cameră, întreaga locuință va trebui să urmeze o notă clară de design pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare, de acasă. Alege un mobilier durabil, de calitate de care să te bucuri un timp îndelungat. Recomandarea noastră este să optezi pentru mobilierul italian ce îți oferă colecții vaste cu care poți realiza o amenajare inspirată și durabilă.

Ține cont de lumina naturală în realizarea designului pentru interior

Un alt aspect demn de luat în considerare este reprezentant de amenajarea camerelor astfel încât să aibă un aspect luminos, deschis și primitor. Pentru acest lucru e nevoie să ții cont de lumina naturală. Poți alege perdele în nuanțe deschise de ivory în asociere cu draperii închise cu inserții distinse, care să îți ofere discreție, intimitate și confort. Totodată, încearcă să nu amplasezi corpuri voluminoase de mobilier lângă ferestre, astfel încât să nu obturezi lumina naturală.

Deși poate fi considerată un proces aparent simplist, designerul de interior are nevoie de multă experiență în domeniu pentru a atinge rezultatele scontate. Astfel, experții Nobili Interior Design îți pun la dispoziție o parte din proiectele echipei pentru a avea o sursă de inspirație autentică, dar și posibilitatea de a colabora în vederea realizării unui proiect de design interior, așa cum îți dorești.