Blog Design interior case Cum sa transformi orice casa in “acasa” ? Idei design interior

Cum sa transformi orice casa in “acasa” ? Idei design interior

Daca te afli in cautarea unor idei pentru amenajarea sau reamenajarea locuintei tale inspira-te din proiectele specialistilor si adu un plus de originalitate designului de interior. Este important de stiut ca poti obtine o amenajare inspirata chiar si fara sa investesti multi bani daca dai dovada de creativitate si inovatie.

Sfaturi specialisti in design interior

Daca iti doresti sa ai o locuinta cat mai frumoasa in care sa te simti “acasa” trebuie sa realizezi un echilibru perfect intre nuante si obiectele folosite. Amenajarea fiecarei case trebuie atent gadita pentru a se adapta perfect gusturilor proprii. Acel loc pe care noi il numim “acasa” este locul in care ne simtim bine si confortabil, acolo unde totul este perfect, atat din punct de vedere estetic cat si functional. Inspira-te din proiectele de design interior case pentru a intelege povestea care se ascunde in spatele decoratiunilor de interior. Iata ce ar trebui sa faci pentru a transforma propria locuinta intr-un camin confortabil si a realiza un design inedit.

Pasi de urmat pentru o amenajare de succes

Pentru o amenajare eficienta alege cu mare grija piesele de mobilier si asorteaza-le corect. Lasati-va inspirat de elementele specifice stilului propriu.

Nu incarca prea mult camerele pentru ca ai nevoie de libertate de miscare.

Chiar daca trebuie sa te integrezi intr-un buget mai redus este important sa cumperi cateva piese de calitate, care atrag atentia decat mai multe piese ieftine care nu schimba nimic.

Este foarte important sa alegi covorul cel mai potrivit in functie de mobila pe care o ai in camera : ori asezi toata mobila pe covor dar lasi putin loc intre marginile covorului si perete ori asezi covorul in centru si mobila in jurul lui.

Pentru a crea un efect vizual de spatiu deschis plaseaza doar picioarele din fata ale mobilei pe covor.

Chiar daca esti tentat sa alegi o tema anume mai bine iesi din tipare si realizezi o armonie cromatica si de design in casa ta prin atentia la detalii, elemente moderne si finisaje clasice, care nu se demodeaza niciodata.

Pune unele piese de mobilier in centrul vizual cum ar fi o oglinda, un tablou sau o canapea impunatoare. Acestea detin un rol principal in decorul obtinut. Orienteaza toate celelalte piese de mobilier din camera spre elementele care atrag atentia.

Foloseste si cateva piese de colectie care spun cel mai bine povestea casei tale. In ceea ce priveste diversitatea elementelor decorative este important sa stii cand sa te opresti.

Indrazneste sa-ti spui povestea in stil propriu si decoreaza fiecare camera cu personalitate, aducand o nota originala si un plus de frumusete.

Ghid practic implementare proiect

O casa amenajata corect iti reflecta stilul in totalitate, si aduna la un loc elemente inedite de design interior care isi pun amprenta in mod deosebit. O biblioteca extrem de interesanta sau un candelabru supradimensionat schimba radical aspectul estetic si atrage atentia prin stil.

Fii cat mai creativ si indraznet tine cont de anumite norme in decorarea casei tale si nu uita sa faci fiecare spatiu din interior cat mai practic și confortabil. In ceea ce privesc culorile realizeaza o armonie cromatica perfecta pentru a nu incarca spatiul din punct de vedere vizual.

Inspiratie in alegerea culorilor

Daca in casa sunt o multime de elemente colorate atunci este indicat ca peretii sa ramana albi iar daca obiectele decorative din interior au nuante neutre atunci adu o pata de culoare prin adaugarea unor perne pe pat sau vopsirea peretilor. Sunt mii de nuante in tonuri extrem de variate care fac peretii sa arate diferit. In functie de luminozitatea casei si diversitatea elementelor definitorii opteaza pentru culoarea care se potriveste cel mai bine cu mobila, covorul si decoratiunile de interior.

CITESTE TOT